Akcija #recimoimhvala: slastičarnica Cuppedia pripremila tortu za Josipu Pundu: „Dok smo rezali tortu sjetila sam se zbog čega je torta tu“

Još jedna u nizu mladenki koje su sudjelovale u našoj akciji #recimoimhvala, medicinska sestra Josipa Punda iz Splita s nama je podijelila dojmove s vjenčanja i priču o svojoj svadbenoj torti.

Josipa i Stipe početkom godine donijeli su odluku da će se vjenčati u rujnu. Tada nisu ni slutili što će se sve dogoditi te kako će se situacija s virusom odvijati. Ipak, nakon sedam godina uspjeli su svoju vezu okruniti brakom, unatoč novonastaloj situaciji. „Prošao je i naš dan, bolje od očekivanog. Do zadnjeg dana je sve bilo puno neizvjesnosti. Bilo je tu i stresa i uzbuđenja, nervoze i briga oko svih detalja.“ – rekla nam je Josipa.

Da bi zasladili svoj dan iz snova, unatoč svim stresovima koji su se našli na putu, pobrinula se splitska slastičarnica Cuppedia, a za svadbenu tortu koja im je obilježila najvažniji dan u životu Josipa ima samo riječi hvale: „Moram vam priznati da je bilo veliko olakšanje prepustiti brigu oko svadbene torte slastičarni Cuppedia. Dva tjedna prije vjenčanja dogovorili smo izgled i veličinu torte. Oduvijek sam željela jednostavnu dekoraciju, a s okusima također nije bilo teško. Ono što vam ja mogu reći je da sam prezadovoljna. Ispunili su moja očekivanja. Torta je bila na tri kata. Najniži kat bio je Ferrero torta, srednji  torta od oraha i vanilije, a gornji kat čokoladna torta. Reakcija mojih gostiju je bila očekivana. Nakon pomalo napornog dana, što zbog vrućine, što zbog pridržavanje mjera za sprečavanje Covida 19, jedva su čekali pojesti komadić slatkoga i povratiti izgubljenu energiju. Torta je bila pun pogodak.“

Također, i za djelatnike slastičarnice Josipa ima samo riječi hvale: „Slastičarnica Cuppedia mi je uvelike olakšala tako što je tortu i druge slastice donijela direktno u salu gdje se održavalo vjenčanje. Lako se bilo dogovoriti s mojom imenjakinjom oko svih detalja. Uvijek mi je bila dostupna. Sjećam se da sam je večer prije vjenčanja kontaktirala dosta kasno i vrlo brzo je stigao odgovor.
Ovim putem joj od srca zahvaljujemo muž i ja.“

I Josipa Lovrić iz Cuppedie također je zadovoljna akcijom i suradnjom: „Akcija je hvalevrijedna i svakako bih se opet odazvale. Lijep je osjećaj razveseliti nekoga. Naša mladenka je htjela nježnu i elegantnu tortu. Tri kata – tri različita okusa. Čokoladna torta, torta s orasima i torta s lješnjacima. I ovoj, kao i svakoj svadbenoj torti, pristupili smo s puno pažnje i ljubavi. Zapravo se opustimo, tek kada je u sali stavimo u hladnjak.“ – navodi Josipa.

Na kraju se mladenka Josipa osvrnula i na našu akciju #recimoimhvala te rekla: „Vama koji ste pokrenuli ovu akciju veliko hvala na ovoj divnoj gesti. Dok smo rezali tortu sjetila sam se zbog čega je torta tu i vjerujete mi da sam bila ponosna na sebe i na sve moje kolege koji u ovim teškim vremenima stavljaju svoje pacijente na prvo mjesto. Nažalost, tako je puno i drugih bolesti s kojima se čovjek susreće i živi. Nadam se da će uvijek biti zdravstvenog osoblja koje će s empatijom pristupati svakom čovjeku jer svi zaslužuju maksimalnu zdravstvenu zaštitu.“

Fotografija: Josipa Punda, slastičarnica Cuppedia

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.