Naša najveća tvornica sladoleda pred prodajom

Najveća hrvatska tvornica sladoleda i smrznute hrane, Ledo, uskoro bi mogla dobiti novog vlasnika.

Fortenova grupa, tvrtka koja je nastala 2019. uspješnom implementacijom Nagodbe vjerovnika u Agrokoru, potvrdila je za Novi list da su zaprimili niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom. Iako u priopćenju nisu precizirali broj ponuda koje su zaprimili, pojedini izvori tvrde da se radi o desetak ponuda.

Nagađa se kako je među ponudama i ona tvrtke Podravka, no za sada nitko nije htio o tomu službeno govoriti. Tako binajveća hrvatska tvornica sladoleda i smrznute hrane nakon 26 godina poslovanja mogla dobiti potpuno novog vlasnika. U poslovnim se krugovima već nekoliko mjeseci spominje kako je Fortenova grupa spremna na prodaju nekih od dijelova osnovnog poslovanja, a prije nekoliko dana su, kako navode u Novom listu te priče dobile i službenu potvrdu.

U svojoj izjavi koju je dao Novom listu, glavni izvršni direktor te član Upravnog odbora Fortenova grupe, Fabris Peruško, najavio da su oni spremni već do sredine sljedećeg mjeseca donijeti odluku o tome hoće li oko jedne ili više tih ponuda nastaviti pregovarati te da je krajnji cilj jest odabrati starteškog partnera koji će dati maksilani dobripnos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznute hrane.

Sudeći po ovoj izjavi nedvojbeno je da je Fortenova grupa spremna prodati dio svog poslovanja u svrhu poboljšanja financijskog stanja grupe koja je još uvijek opterećena kreditima.

Glavni financijski direktor Fortenova Grupe, James Pearson, osvrnuo se na financijsku situaciju i istaknuo kako bi prodaja Poslovne grupe zamrznute hrane rezultirala smanjenjem duga koje bi transformiralo financijsku poziciju cjelokupne Fortenova grupe, zahvaljujući čemu bi se moglo investirati u druga poslovanja i potaknuti njihov rast, prenosi Novi list.  

Izvor: Novi list

Fotografija: Kate Bošković

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.