• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Torta od maka, malina i bijele čokolade

Torta od maka, malina i bijele čokolade

Slatkopedija 15 sij 2019 Recept dana Leave a comment

U goste nam ponovno stiže mlada Marija Prša, koja nam je za danas pripremila divnu tortu od maka, maline i bijele čokolade.

Sastojci
(kalup promjera 18 cm)
Biskvit
  • 3 žumanjka
  • 130 g šećera
  • naribana korica pola domaćeg limuna, nešpricanog
  • 80 g toplog maslaca
  • 200 g mljevenog maka
  • 140 g mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice bademovog brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 3 bjelanjka
  • prstohvat soli
Umak od malina
  • 250 g malina
  • pola žlice šećera
  • žličica gustina
  • 1 list želatine
Krema
  • 3 žumanjka
  • 30 g šećera
  • 20 g gustina
  • 160 g mlijeka
  • 300 g slatkog vrhnja
  • 150 g bijele čokolade
Bijela krema
  • 100 g mascarpone sira
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 100 g slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit

Pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom. Dodati vaniliju, naribanu koricu limuna i maslac pa dalje miksati. U manjoj posudi mak obariti s mlijekom i promiješati pa dodati prvoj smjesi i promiješati. Dodati i bademovo brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmiješati špatulom kako bi se sastojci dobro povezali. Bjelanjke s prstohvatom soli istući u snijeg pa snijeg dodati u smjesu maka i lagano umiješati, također  špatulom.

Staviti peći u namašćen i pobrašnjen kalup, na 170°C na 35 minuta.

Pečen biskvit ostaviti da se ohladi pa prerezati na tri dijela.

Umak od malina

U manjem lončiću staviti kuhati maline sa šećerom. Kada zakipi, maknuti s vatre pa umiješati gustin. Vratiti na vatru još par minuta miješajući.

List želatine staviti u hladnu vodu da omekša, dobro ga ocijediti pa ga dodati u maline i promiješati.

Krema

U manji lonac staviti mlijeko, žumanjke, šećer i gustin i sve dobro izmiješati kako ne bi bilo grudica. Staviti kuhati dok ne zakipi i onda ostaviti još pola minute, neprestano miješajući. Maknuti s vatre pa umiješati bijelu čokoladu. Slatko vrhnje istući do pola u šlag pa lagano špatulom umiješati u kremu od bijele čokolade koju smo prethodno ohladili do sobne temperature.

Bijela krema (za premazati tortu)

Mascarpone istući sa šećerom u prahu. Slatko vrhnje istući u meki šlag pa ga dodati u mascarpone i izmiješati špatulom.

Slaganje

Na prvi biskvit nanijeti malo kreme i razmazati. Zatim kremu nanijeti kao obruč po biskvitu kako nam umak od malina ne bi iscurio van. U sredinu zatim staviti pola umaka od malina pa odozgo opet nanijeti kremu. Staviti drugi biskvit pa ponoviti postupak kao i s prvim biskvitom. Namazati ga kremom, zatim napraviti rub, uliti ostatak umaka od maline, staviti ostatak kreme od bijele čokolade i na kraju staviti treći biskvit. Tortu premazati kremom od mascarponea  i ukrasiti po želji.

Fotografije: Marija Prša

[print_link]

bijela čokolada mak maline marija prša recept dana slatki recept torta 2019-01-15
Tags bijela čokolada mak maline marija prša recept dana slatki recept torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Sigep 2019: hrvatske mlade slastičarke u borbi za svjetski naslov

Sljedeći članak :

U većini županija preporučeno povećanje upisnih kvota za pekare i slastiačre

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!