Tko voli Snickers, voljet će i ovaj tart

Volimo one recepte u kojima nam omiljene čokoladice postaju kolači – to je slučaj i s ovim Snickers tartom čiji je recept s nama podijelila Klara Pavić s bloga Klaramela.

Sastojci
Tijesto
  • 115 g maslaca
  • 40 g šećera u prahu
  • 3 žumanjka
  • 230 g brašna
  • 20 g gorkog kakaa
Karamel
  • 270 g bijelog šećera
  • 100 ml vode
  • 40 g maslaca
  • 200 ml vrhnja za šlag (mliječno, ne biljno!)
Ganache
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 50 ml ulja
  • 200 g čokolade za kuhanje
I još
  • 100 g slanog kikirikija
Priprema
Tijesto

Umutiti maslac sa šećerom u prahu da se sjedini, dodati jedan po jedan žumanjak. U posebnoj zdjeli pomiješati brašno i kakao te dodati u mokru smjesu. Miksati dok se ne poveže, oblikovati u disk i ostaviti u hladnjaku 1 sat. Razvaljati, staviti u kalup i izbosti vilicom. Peći 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C. Ohladiti.

Karamel

U lonac staviti šećer i vodu i kuhati dok ne dobije boju karamele (oko 12 minuta). U drugom loncu zakuhati maslac i vrhnje za šlag pa umiješati u karamelizirani šećer. Kuhati još minutu. U gotov karamel umiješati 100 g slanog kikirikija. Izliti na pečenu koru.

Ganache

Zagrijati vrhnje za šlag i ulje, skloniti s vatre i dodati sitno nasjeckanu čokoladu. Ostaviti jednu minutu i zatim dobro izmiješati da dobijete glatku glazuru. Preliti lagano preko karamel sloja. Ohladiti preko noći.

Fotografije: Klaramela

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.