Titula najbolje mlade slastičarke pripala je Sari Glavaš

Sara Glavaš, učenica Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, okitila se titulom najbolje slastičarke među srednjoškolcima.

Hrvatska ima novu najbolju mladu slastičarku. Riječ je o Sari Glavaš, učenici Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, koja je na Kamelija kupu u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza, osvojila prvo mjesto.

Naime, drugi dan 13. Dana hrvatskog kulinarstva bio je rezerviran za slastičarska natjecanja „malih i velikih“, odnosno srednjoškolaca i njihovih iskusnih kolega. Među srednjoškolcima svojom se tortom istaknula upravo Sara.

„Radila sam tortu na zadanu temu -nautika, koja je trebala biti visine maksimalno 7 cm, bilo je poželjno koristiti više vrsta biskvita i krema, što sam ja i koristila. Torta je u unutrašnjosti bila tamni sacher biskvit, beze kore s bademima, vanili krema i nadjev od smokava, suhog voća, kandiranog voća te aromatizirano rumom.“ – tim je riječima za naš portal svoju tortu komentirala mlada pobjednica.

Na pitanje koliko joj pak sama pobjeda znači, Sara kaže: „Pobjeda mi puno znači, poticaj mi je za dalje, da znam da sam na pravom putu. Natjecanje je bilo prekrasno, natjecali su se i profesionalni slastičari od kojih smo mogli svašta naučiti.“

Fotografije: Sara Glavaš

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.