• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Obrazovanje»Tečaj za profesionalnog slastičara talijanskih slastica

Tečaj za profesionalnog slastičara talijanskih slastica

Kate Bošković 27 svi 2017 Obrazovanje Leave a comment

Sedmomjesečna edukacija završava polaganjem ispita u talijanskoj školi Alma te stjecanjem certifikata Profesionalni slastičar talijanskih slastica.

U tijeku su upisi u program profesionalni slastičar talijanskih slastica koji organizira Kulinarski Institut Kul IN iz Siska i talijanska kulinarska škola ALMA.

Program će trajati sedam mjeseci te će se dijelom odvijati u Sisku, a dijelom u talijanskom gradu Colorno. Cilj programa je u sedam mjeseci formirati buduće profesionalne slastičare specijalizirane za talijanske deserte i slastice. Osim teorijskog dijela, programom je predviđeno i tromjesečno stažiranje u elitnim talijanskim restoranima, hotelima ili slastičarnicama.

Prvi dio programa, u trajanju od dva mjeseca, odvija se u Sisku. U ovom se dijelu stječu temeljna slastičarska znanja, kao i znanja o međunarodnom slastičarstvu, a uče se napredne slastičarske tehnike. Program će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku, a u svrhu pripreme za pohađanje daljnje edukacije u Italiji, polaznici će naučiti i osnove talijanskog jezika. Ovaj je program osmislio proslavljeni hrvatski chef Zdravko Perić, jedan od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie s prestižne pariške akademije Le Cordon Blue, ujedno i voditelj ove edukacije. Nastava će se odvijati pet dana u tjednu po pet sati.

Drugi dio edukacije bit će u talijanskom gradu Colornu u školi Alma. Program ovog dijela edukacije osmišljen je po ALMA metodi, a u sklopu ovog dijela edukacije polaznici će moći usavršiti vještine u pripremi talijanskih slastica. U ovom će dijelu biti organizirani i izleti u lokalne proizvodne centre kako bi polaznici mogli dobiti uvid u proces proizvodnje, preradu i komercijalnu distribuciju namirnica vezanih za slastičarstvo. Nastava će se odvijati na engleskom jeziku, pet ili šest dana u tjednu po osam sati dnevno i to u grupama od 12 do 20 ljudi.

Nakon ova dva dijela, slijedi tromjesečno stažiranje u talijanskim slastičarnicama ili u slastičarskim odjelima renomiranih talijanskih restorana. U ovom dijelu programa, polaznici će moći primijeniti znanje koje su tijekom edukacije stekli.

Edukacija završava polaganjem završnog ispita u talijanskoj kulinarskoj školi Alma i stjecanjem certifikata Profesionalni slastičar talijanskih slastica. Cijena ovog tečaja iznosi 14.000 eura.

Fotografija: Kul IN

2017-05-27

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Tečaj za profesionalne slastičare

Sljedeći članak :

Slatki tjedan za profesionalne slastičare

Povezani članci

Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Mirjana Bošković Smrekar 16 svi 2023
Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Mirjana Bošković Smrekar 10 svi 2023
Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mirjana Bošković Smrekar 28 tra 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!