• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Tart s maslacem od kikirikija i espresso ganacheom

Tart s maslacem od kikirikija i espresso ganacheom

Slatkopedija 04 ruj 2020 Recept dana Leave a comment

Za prvi petak u rujnu pripremili smo vam divan recept za tart s maslacem od kikirikija i espresso ganacheom koji nam stiže s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić.

Sastojci
Prhko tijesto
(tart forma 35 x 11 cm)
  • 150 g glatkog brašna
  • 20 g kakaa
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • korica od jedne bio-naranče
  • 1 jaje (M)
  • 90 g maslaca
Krema od kikirikija
  • 50 g kikirikija
  • 50 g šećera
  • 250 g maslaca od kikirikija
Espresso ganache
  • 130 g tamne čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 ½ mala žličica instant espressa
Priprema
Prhko tijesto

Pomiješati zajedno sve suhe sastojke. Dodati jaje i na sitne komadiće narezan maslac. Umijesiti glatko tijesto, formirati u kuglu te umotano u prijanjajuću foliju ostaviti u hladnjaku da miruje oko sat vremena.

Kalup za tart premazati maslacem, pećnicu zagrijati na 180°C. Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati tijesto dimenzija kalupa, prebaciti u kalup, višak iznad kalupa odrezati nožem. Peći ca. 20 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Od viška tijesta ispeći za dekoraciju nekoliko cvjetića ili zvjezdica.

Krema od kikirikija

Kikiriki tostirati u jednoj tavici bez dodatka masnoće. Dodati šećer i kikiriki karamelizirati. Izliti na papir za pečenje i ostaviti da se potpuno ohladi. Krokant od kikirikija malo usitniti s valjkom za tijesto. Odvojiti 1-2 male žličice za dekoraciju, a ostatak umiješati u maslac od kikirikija. Premazati dno tarta kremom i ostaviti oko 30 minuta u hladnjaku.

Espresso ganache

Čokoladu narezati na komadiće. Slatko vrhnje prokuhati i skloniti s izvora topline. Umiješati espresso prah i time preliti čokoladu. Miješati tako dugo dok ne dobijete homogenu, jednoličnu masu. Ganache pažljivo preliti preko kreme od kikirikija, poravnati i ostaviti na hladnom oko 1 sat da se stisne.

Po želji dekorirajte.

Fotografije: Feeding Art

blog espresso feeding art ganache inga i lily bašić maslac od kikirikija recept dana slatki recept tart 2020-09-04
Tags blog espresso feeding art ganache inga i lily bašić maslac od kikirikija recept dana slatki recept tart

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Njemačka, Italija i Francuska – najveći proizvođači čokolade u EU

Sljedeći članak :

Slastičarnica Tara – nova karlovačka slatka oaza

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!