Slastičarnica Tara – nova karlovačka slatka oaza

Karlovčani odnedavno imaju posebno mjesto za uživanje u slatkim zalogajima – slastičarnicu Tara.

Krajem srpnja u Karlovcu je otvorena nova slastičarnica Tara, koju su zajedničkim snagama otvorili Željko Goluža i Predrag Rajaković, a koja je ime dobila upravo po Željkovoj kćeri Tari.

„Nakon gotovo 20 godina bavljenja ugostiteljstvom u kojem smo obuhvatili nekoliko segmenata istog (caffe bar i restoran u Karlovcu, beach bar na Krku, noćni bar, pizzerija i konoba na Hvaru), a s obzirom na to da smo veliki ljubitelji slastica, odlučili smo pokrenuti novi projekt u Karlovcu s ciljem proširenja poslovanja te sa željom da gradu i Karlovčanima ponudimo nešto novo, moderno i drugačije. Ideja zapravo postoji već desetak godina, ali smo čekali pravi trenutak i lokaciju. Intenzivno na projektu slastičarnice radimo 2 godine u suradnji sa Žaklinom Troskot, vlasnicom Amelie slastičarnica. I nakon promišljanja i pripremnog rada Tara je otvorena.“ – priča nam Željko, koji nam je otkrio i kako je došlo do suradnje sa Žaklinom Troskot:

„Žaklinu smo upoznali sasvim slučajno na jednoj zajedničkoj večeri na sajmu slastičarstva u Riminiju u Italiji. Nedugo zatim smo saznali da imamo istog knjigovođu. Znajući Žaklinine kvalitete odlučili smo joj izložiti našu ideju i predložiti suradnju. Nakon nekoliko zajedničkih razgovora vrlo brzo smo se dogovorili oko svega i krenuli u projekt Tara.“

U njihovoj ponudi se, prema njihovim riječima, nalaze kolači kakve gosti još nisu imali prilike probati. „Većina recepata su prepoznatljivi sastojci poznatih kolača, no kod nas je ta kombinacija sastojaka drukčije složena. Želimo biti kreativni i ponuditi neki novi pogled na slastice. Na jelovniku se mogu pronaći različite vrste slastica – od lagane Pavlove s bobičastim voćem, Boney M. čokoladne mousse torte ili pak limun-pistachio kupole Ciao Tutti. Klasičari ovdje mogu pronaći prhku pitu Apple crumble, kremšnite, princess krafne i Cookie koji se savršeno sljubljuje uz kavu. Posebno smo ponosni na naš domaći sladoled. Izrađujemo ga sami od svježih namirnica.“ – ponosno ističe vlasnik nove karlovačke slastičarnice, napominjući pritom da će se ponuda svakako mijenjati ovisno o sezonskim namirnicama, a već sad mogu najaviti da rade na vege i bezglutenskim slasticama kako bi svi mogli uživati u njihovim kolačima.

Prve reakcije gostiju koje mogu iščitati na društvenim mrežama i uživo ispunjavaju ih ponosnom jer vide da su Karlovčani dobro prihvatili njihove slastice. Također, sretni su zbog toga što im je iznimno teško odgovoriti na pitanje imaju li njihovi gosti neke svoje favorite i to iz jednostavnog razloga što se svi kolači podjednako prodaju. „Kada bi baš morali izdvojiti neke, možda mrvicu bolje naše dvije torte Bony M i Gospođica Jao Jao te kolač od pistacije Ciao Tutti.“

Na kraju su s nama podijelili i svoje iskustvo o najvećim preprekama u otvaranju slastičarnice: „Rekao bih da je najveća prepreka bila okupiti ekipu koja može odraditi što smo zamislili. Najvažnije je imati dobru ideju, zatim oformiti tim ljudi koji istu može provesti u djelo i naravno ako se sve radi s puno, puno ljubavi i entuzijazma uspjeh neće izostati.“ – ističe Željko Goluža, koji poručuje da su Taru otvorili u Karlovcu jer je to njihov rodni grad koji zaslužuje vrhunske slastice te kako o daljnjem širenju, barem zasada, ne razmišljaju.

Fotografije: Tara

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.