Štrudlice s jabukama

Našem se portalu od danas pridružuje i Anamarija Habuš, autorica Instagram profila tigerlilly47 koja nam je zasladila ovaj jesenski ponedjeljak štrudlicama s jabukama.

Sastojci
Tijesto
  • 500 g brašna
  • 200 ml ulja
  • 100 ml mlake vode
  • ½ praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 3 – 4 žlice jogurta ili vrhnja           
Nadjev od jabuka
  • 4 veće jabuke
  • 5 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice meda
  • cimet
  • sjeckani orasi
Priprema
Tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, ovisno o brašnu možda ćete trebati dodati još brašna ili jogurta. Ostavite ga na sobnoj temperaturi barem trideset minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev od jabuka.

Nadjev

Jabuke ogulite, naribajte i ocijedite višak soka. Prepržite ih zajedno sa šećerom dok ne postanu smeđe, dodajte im cimet, med i orahe i ostavite da se nadjev ohladi.

Nadjev

Odmoreno tijesto podijelite na 5 loptica. Svaku razvaljajte u oblik pravokutnika (cca 30 x 10 cm), do pola premažite nadjevom, zamotajte i svaku prerežite na 7 dijelova. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, pecite na 200 stupnjeva cca 20-25 minuta.

Ohlađene posipajte šećerom u prahu.

Fotografije: Anamarija Habuš

                                                         

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.