• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Posao»Slastičari i pekari na listi deficitarnih zanimanja za sezonu 2021.

Slastičari i pekari na listi deficitarnih zanimanja za sezonu 2021.

Mirjana Bošković Smrekar 05 lip 2021 Posao Komentari isključeni za Slastičari i pekari na listi deficitarnih zanimanja za sezonu 2021.

Prošlomjesečni podaci o zapošljavanju u području deficitarnih zanimanja bolji su nego podaci u istom periodu prošle godine, no i dalje je interes malen pa se spas traži u zapošljavanju stranih radnika.

U evidenciji nezaposlenih osoba u Hrvatskoj krajem travnja bila je 148.744 osoba, što je za 6.844 manje nego u ožujku ove godine, odnosno 10.490 osoba manje nego u travnju prethodne godine – prenosi poslovni.hr.

No iako se bilježi pad nezaposlenosti u Hrvatskoj, i to u čak 19 županija i dalje je glavni problem pronalazak iskusnih radnika u uslužnim djelatnostima. 

Među deficitarnim zanimanjima su i slastičari i pekari, a poslodavci slamku spasa traže u zapošljavanju stranih radnika.

Među deficitarnim zanimanjima, kojih je čak 43, našli su se i slastičari i pekari.

Postoji strah kako se ta slika neće skoro popraviti s obzirom na to da buduće srednjoškolce deficitarna zanimanja u većoj mjeri ne zanimaju, čak ni onda kada se upravo za njih može dobiti i stipendija i osigurano radno mjesto po završetku školovanja.

Slamka spasa traži se u stranim radnicima, a o ozbiljnosti situacije svjedoči podatak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kojeg prenosi poslovni.hr, da su od siječnja do travnja ove godine radnu dozvolu za strance zatražila čak 2.634 poslodavca.

Izvor: poslovni.hr

Fotografija: Unsplash

deficitarna zanimanja pekari posao slastičari slastičarstvo 2021-06-05
Tags deficitarna zanimanja pekari posao slastičari slastičarstvo

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Rođendanski mjesec na Slatkopediji: rođendan slavimo mi, a darove osvajate vi

Sljedeći članak :

Rođendanski mjesec na Slatkopediji: hrvatske boje „zarobljene“ u pralinama Anka Chocolate

Povezani članci

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Mirjana Bošković Smrekar 24 svi 2023
SweetBox dekorativni posipi: izvrsno rješenje za stvaranje slastica koje osvajaju

SweetBox dekorativni posipi: izvrsno rješenje za stvaranje slastica koje osvajaju

Slatkopedija 17 svi 2023
Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Kate Bošković 14 ožu 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!