• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Sladoled torta

Sladoled torta

Slatkopedija 16 srp 2020 Recept dana Leave a comment

Dva okusa sladoleda i osvježavajući žele od šumskog voća našli su svoje mjesto u ovoj sladoled torti čiji je recept s nama podijelila Irena Gavran s bloga Pregacha.

Sastojci
Podloga
  • piškote
Sladoled od mascarponea i vanilije
  • 125 ml vrhnja za šlag
  • 125 g mascarponea
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
Žele od šumskog voća
  • 350 g šumskog voća
  • 100 g šećera
  • ½ vrećice želatine
  • 2 žlice vode
Sladoled od šumskog voća
  • 125 ml vrhnja za šlag
  • 125 g mascarponea
  • 1/3 pirea od šumskog voća
  • 200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 2 žličice ruma
Priprema

Prvo pripremite kalup. Ja sam koristila onaj za kruh i obložila sam ga prozirnom folijom.

Sladoled od mascarponea i vanilije

Vrhnje za šlag i mascarpone počnite mikstati i miksajte dok ne dobijete homogenu i kremastu smjesu. Dodajte ekstrakt i kondenzirano mlijeko i lagano umiješajte špatulom u smjesu da se sjedini. Kremu istresite u kalup i stavite u zamrzivač.

Žele od šumskog voća

Šumsko voće stavite kuhati sa šećerom. Kad prokuha, a šećer se otopi, štapnim mikserom napravite pire od voća. Prema vlastitoj procjeni odvojite 2/3 pirea za žele, a 1/3 za kremu. Pola vrećice želatine pospite za 2 žlice vode i pustite da nabubri. Kad je nabubrila, stavite ju u 2/3 vrućeg pirea i miješajte dok se želatina ne otopi. Žele prelijte preko bijele kreme i vratite u zamrzivač.

Sladoled od šumskog voća

Kao i u prvom slučaju, smiksajte vrhnje za šlag i mascarpone, a zatim špatulom lagano umiješajte pire, mlijeko i rum. Sjednite i istresite preko želea.

Poslažite piškote (moje su namočene u mlijeko, ali bolje mi bude bez umakanja, pa taj dio ostavljam vama na izbor).

Napomena

Ova sladoled torta je moguća u puno kombinacija, a ja vam donosim jednu od njih. Ovdje sam koristila šumsko voće jer me taj kiselkasti dio još više osvježi. Imate 4 sloja: piškote, sladoled od šumskog voća, žele od šumskog voća i sladoled od mascarponea i malo vanilije. Uglavnom, za taj bijeli dio su bili svi komentari oduševljenja, jer je bazni dio u koji se može štošta kombinirati.

Umjesto šumskog voća, slobodno koristite bilo koje drugo, bobičasto voće.

Ovu tortu možete pripremiti i bez piškota ili keksa.

Fotografije: Pregacha

irena gavrn pregacha recept dana sladoled torta slati recept šumsko voće 2020-07-16
Tags irena gavrn pregacha recept dana sladoled torta slati recept šumsko voće

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Akcija #recimoimhvala: tortu iz snova za zagrebačku mladenku pripremit će Ivana Žabjačan u suradnji sa Slatkim dekoracijama

Sljedeći članak :

Dražen Zeljković otkriva sve o Chozenu – čokoladnim bombonima koji su osvojili društvene mreže

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!