Akcija #recimoimhvala: tortu iz snova za zagrebačku mladenku pripremit će Ivana Žabjačan u suradnji sa Slatkim dekoracijama

Našoj akciji #recimoimhvala pridružila se i poznata dekoraterka slastica Ivana Žabjačan sa stranice Sweet Temptations by Tirki, koja će u suradnji s trgovinom Slatke dekoracije, jednoj zagrebačkoj mladenki pripremiti tortu iz snova.

Trgovina Slatke dekoracije s radom je započela 2018., u Dugom Selu, a krajem 2019. preselili su u Zagreb gdje i danas posluju, na adresi Bruna Bušića 17. Ova trgovina svojim kupcima nudi jestive mase, smjese, boje te sitne alate i kalupe za izradu slastica te dekoracija istih. U svom radu surađuju ili su surađivali s brojnim dekoraterima slastica i slastičarnicama, a neki od njih su: Sweet Temptations, Loritas Exclusive Cakes, Fancy Cakes, Jolie Petite Patisserie, Amelie, Jagode i Čokolada, T&K Torte Tony Hobby, Torte i To, Tortomanija, Red Point i mnogi drugi.

Ivana Žabjačan, promotorica Sweet Temptations by Tirki izradila je otprilike 50 svadbenih torti, a upravo s njom Slatke dekoracije surađuju od samog početka postojanja. Njihova međusobna suradnja započela je u studenom 2018. kada su organizirali prvi zajednički tečaj. Ovaj tim zajedno održava radionice diljem Hrvatske, na kojima polaznike podučavaju različitim tehnikama dekoriranja.

„Do sada svadbene torte nisu bile tema tečajeva, ali su se na mnogima radili elementi koji se mogu iskoristiti i na svadbenim tortama. Planovi za buduće tečajeve su mnogobrojni, pa se tako i svadbene torte nalaze na popisu.“ – govori nam Mladen Lazić, vlasnik trgovine Slatke dekoracije.

U sklopu naše akcije #recimoimhvala trgovina Slatke dekoracije će u suradnji s Ivanom darovati jednoj od naših mladenki svadbenu tortu. Što se tiče izgleda svadbene torte Ivana kaže: „Mladenka može očekivati tortu kakvu god zamisli, za otprilike 100 ljudi. Ja sam osobno ljubitelj jednostavnosti i elegantnih torti, pa su me do sada birale mladenke sa sličnim ukusom. No ako su želje ove mladenke nešto ekstravagantno, gravity defying cake ili nešto slično, biti će mi više nego drago ispuniti joj želju. Dapače, svaki novi izazov je više nego poželjan.“

Odluka o pridruživanju  našoj akciji im je, kako kažu, bila vrlo laka. „Svatko od sebe mora dati nešto za druge da bi ovaj svijet bio ljepše mjesto. Te mladenke sada riskiraju svoje živote da bi osigurale našu sigurnost i mislim da nakon što sve ovo prođe zaslužuju svoj trenutak iz snova. Svadbena torta je svakako jedan od glavnih elemenata dana iz snova, a istodobno nešto u što ja mogu utkati svoju ljubav i zahvalnost.“ – zaključila je Ivana.

Fotografafije: Sweet temptations by Tirki, Slatke dekoracije

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.