• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatke tajne»Škola slastičarstva sa Suzanom Kvesić: vafli

Škola slastičarstva sa Suzanom Kvesić: vafli

Suzana Kvesić 15 lis 2019 Slatke tajne Leave a comment

Nakon što nas je prošli tjedan uvela u čarobni svijet lijevanog tijesta, Suzana Kvesić nam ovaj put otkriva kako, bez muke, pripremiti vafle.

Vafli su slastica koja nam dolazi iz Belgije. Popularni su  još od XIII. stoljeća kada su se počeli širiti po ostatku Europe i svijetu.

Postoje razne recepture za izradu vafla, a budući da smo prošlotjedni tekst posvetili lijevanom tijestu, ja vam dajem svoj najdraži recept za ovu slasticu.

Ono što je bitno kod pripreme vafla, kao i svi ostalih slastica koje se rade od lijevanog tijesta, jest da je potrebno postepeno dodavati mlijeko kako bi lakše razbile grudice. Također, nužno je razdvojiti bjelanjke i žumanjke te bjelanjke samostalno istući u čvrsti snijeg, a zatim ih postepeno, ručno miješajući, dodati prethodnoj smjesi od žumanjaka i ostalih sastojaka. Ovo je bitno kako bi se dobila prozračna tekstura vafla.

U ovom mom današnjem receptu, vafle sam poslužila s domaćim karamelom, ali vi ih po svome guštu možete poslužiti s vašim omiljenim dodacima i preljevima.

I da spomenem na kraju – vafli imaju i svoj međunarodni dan koji se obilježava 25. ožujka.

Fotografija: Unsplash

Video: Suzana Kvesić

lijevano tijesto savjeti škola slastičarstva slatke tajne suzana kvesić vafli 2019-10-15
Tags lijevano tijesto savjeti škola slastičarstva slatke tajne suzana kvesić vafli

Autori

napisala : Suzana Kvesić
Hrvatska slastičarka i predavačica na Pučkom otvorenom učilištu te na visokoj školi Aspira svoje je bogato slastičarsko znanje odlučila podijeliti i s čitateljima Slatkopedije - jedinog hrvatskog portala specijaliziranog za slastice i slastičarstvo.
Prethodni članak :

Kolač od jabuka i kreme od vanilije

Sljedeći članak :

Karamel cheesecake s jabukama

Povezani članci

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Mirjana Bošković Smrekar 03 ruj 2023
Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Mirjana Bošković Smrekar 25 srp 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!