• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Kolač od jabuka i kreme od vanilije

Kolač od jabuka i kreme od vanilije

Slatkopedija 15 lis 2019 Recept dana Leave a comment

Nastavljamo s jesenskim raspoloženjem na našem portalu, a za njega se danas pobrinula Nina Stojanov s bloga Dalmatian things with Nina podijelivši s nama recept za kolač od jabuka i kreme od vanilije.

Sastojci
Biskvit
  • 3 – 4 srednje crvene jabuke
  • 150 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • korica naribanog limuna
  • korica naribane naranče
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • šaka grožđica
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g šećera
  • 150 g maslaca
  • šalica mlijeka
  • 2 žlice grisa
Krema
  • 500 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije (šećer stavite u omjerima po uputama na pozadini vrećice)
  • 1 šlag vrećica
I još
  • cimet (za posipanje)
Priprema
Biskvit

Jabuke očistite i naribajte.

Stavite ih u plastičnu posudu u koju ćete dodati brašno, jaja i ostale sastojke.

Sve dobro izmiješajte.

U dublji, veliki lim za pečenje (onaj koji dobijete uz pećnicu) stavite papir za pečenje.

Izlijte smjesu za biskvit na papir i stavite peći na 180 ° stupnjeva oko pola sata.

Kad je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu napravite kremu.

Krema

Stavite kuhati 500 ml mlijeka. Od te količine odvojite malo sa strane kako biste smutili prah od pudinga s količinom šećera koji je naveden na pozadini vrećice. Ja mlijeka stavim uvijek manje nego što piše, zato sam vam napisala svoj omjer.

Kad je mlijeko zakuhalo, dodajte smjesu za puding i miješajući kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Kada je krema kuhana, prebacite ju u drugu posudu i obložite prozirnom folijom. Na taj način će vam se krema lijepo ohladiti i neće vam se stvoriti korica.

Kada se krema prohladila, dodajte joj izrađeni šlag (koji ste također napravili po uputama s vrećice).

Sve dobro izmiješajte i premažite preko pečenog, ohlađenog biskvita.

Stavite kolač u hladnjak 2- 3 sata. Prije posluživanja, kolač po želji pospite cimetom u prahu.

Fotografije: Dalmatian things with Nina

dalmatian things with nina jabuke kolač od jabuka krema od vanilije nina stojanov recept dana slatki recept vanilija 2019-10-15
Tags dalmatian things with nina jabuke kolač od jabuka krema od vanilije nina stojanov recept dana slatki recept vanilija

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Valentina Miletić: „Jednom mi je slušatelj u redakciju donio knedle“

Sljedeći članak :

Škola slastičarstva sa Suzanom Kvesić: vafli

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!