• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatke tajne»Savjeti za uspješnu pripremu makaronsa

Savjeti za uspješnu pripremu makaronsa

Mirjana Bošković Smrekar 30 ožu 2018 Slatke tajne Leave a comment

Nakon što smo vam u rubrici Svjetske slastice donijeli kratku priču o makaronsima, s vama danas dijelimo i savjete za uspješnu izradu ove popularne slastice.

Kako bi snijeg od bjelanjaka bio što kvalitetniji, bjelanjke za izradu makaronsa ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati.

Prilikom izrade snijega od bjelanjaka važno je obratiti pažnju na količinu potrebnih bjelanjaka: veličina jaja može utjecati na konzistenciju smjese, stoga je bolje raditi po receptu koji količinu bjelanjaka iskazuje u gramima.

Stajanjem smjese na zraku prije pečenja stvara se hrskava korica te se olakšava proces dobivanja karakterističnog stopala.

Prije pečenja potrebno je istisnuti zrak iz smjese što se postiže lupanjem limom za pečenje po podlozi.

Kremu za punjenje makaronsa izradite ranije kako bi se stigla dobro stisnuti.

Za izradu makaronsa u boji preporučuje se upotreba jestivih boja u prahu.

Fotograije: Unsplash, Pixabay

makaronsi slastice slatke tajne 2018-03-30
Tags makaronsi slastice slatke tajne

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Vodič kroz zamjene za osnovne namirnice pri izradi slastica

Sljedeći članak :

Pavlova torta

Povezani članci

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Mirjana Bošković Smrekar 03 ruj 2023
Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Mirjana Bošković Smrekar 25 srp 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!