Samo da je voćno i slatko – srpanj su obilježile voćne slastice

Bilo je tu i malina i marelica i šumskog voća, ali i višanja – mjesec s kojim se danas opraštamo prošao je u znaku voćnih slastica.

Postoje neki običaji koji se ponavljaju iz ljeta u ljeto pa čak i kad temperature nisu previsoke, kao što je bilo tijekom ovog mjeseca. Naime, vi u srpnju redovito tražite što jednostavnije recepte u kojima dominira – voće.

Ovaj put maštovite, brze i jednostavne voćne recepte s nama su podijelile Lorena Mihelčić s bloga Daj kolačić, Inga i Lily Bašić s Feeding Arta, Ivana Kovačević Roginić te Nataša Pralica s bloga Natašine slastice, a najviše vam se svidio recept Lidije Osmak, autorice bloga Gurmanka.

Sirova torta od šumskog voća

Od kada se pridružila našem portalu, Lorena Mihelčić s bloga Daj kolačić vas iz dana u dan osvaja svojim receptima, pogotovo onim jednostavnijim, poput ove sirove torte od šumskog voća, koja se našla na petom mjestu srpanjskog pregleda najčitanijih recepata.

Crumble s marelicama i kremom od sira

Teško je zamisliti mjesečni pregled bez recepata Inge i Lily Bašić, sestara koje stoje iza bloga Feeding Art. Ne čudi stoga da se njihov crumble s marelicama i kremom od sira našao na četvrtom mjestu ovog pregleda.

Čoko desert u čaši

Sredinu ovomjesečnog pregleda drži Ivana Kovačević Roginić koja je s nama, još za vrijeme izolacije i našeg izazova #cokoladomprotivkorone, podijelila ovaj iznimno jednostavni recept za čoko desert u čaši.

Voćni kolač s mascarpone sirom

Nataša Pralica s bloga Natašine slastice nije tako čest gost na našem portalu, ali kad god objavimo njezin recept, redovito se nađe među najčitanijim. Tako je bilo i ovaj put s njezinim voćnim kolačem s mascarpone sirom koji je došao na visoko drugo mjesto prema broju vaših klikova.

Jogurt kolač s malinama

Da ni za vrijeme ljetnih dana ne možemo odoljeti mirisu upravo pečenog kolača dokazuje činjenica da je pobjedu ovog mjeseca odnio recept za jogurt kolač s malinama koji potpisuje Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Fotografije: Daj kolačić; Feeding Art; Ivana Kovačević Roginić; Natašine slastice i Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.