Rezultati jesenskog upisnog roka: nastavlja rasti interes za zanimanje slastičar i pomoćni slastičar

Na jesenskom roku upisana su tri učenika u zanimanje slastičar te četrnaest učenika u zanimanje pomoćni kuhar i slastičar.

Na upravo okončanom jesenskom upisnom roku u zanimanje slastičar i pomoćni slastičar upisano je ukupno sedamnaest učenika i to tri u zanimanje slastičar i četrnaest u zanimanje pomoćni kuhar i slastičar.

Podaci su to koje smo dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a iz kojih je vidljivo da je jedan učenik u zanimanje slastičar upisan u Poreču, dok su dva učenika po prilagođenom programu u ovom zanimanju upisana u Gradu Zagrebu.

Najviše pomoćnih kuhara i slastičara, ukupno tri, upisano je u Gradu Zagrebu, po dva su upisana u Bjelovarsko-bilogorskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, dok je jedan pomoćni kuhar i slastičar upisan u Osječko-baranjskoj županiji.

U ova dva zanimanja na svim ovogodišnjim upisnim rokovima ukupno je upisano 346 učenika, što u odnosu na prethodnu godinu kada je bilo upisano ukupno 325 učenika, predstavlja blagi porast interesa za ta zanimanja.

Fotografija: Unsplash

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.