• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Obrazovanje»Rezultati jesenskog upisnog roka: nastavlja rasti interes za zanimanje slastičar i pomoćni slastičar

Rezultati jesenskog upisnog roka: nastavlja rasti interes za zanimanje slastičar i pomoćni slastičar

Kate Bošković 02 ruj 2020 Obrazovanje Leave a comment

Na jesenskom roku upisana su tri učenika u zanimanje slastičar te četrnaest učenika u zanimanje pomoćni kuhar i slastičar.

Na upravo okončanom jesenskom upisnom roku u zanimanje slastičar i pomoćni slastičar upisano je ukupno sedamnaest učenika i to tri u zanimanje slastičar i četrnaest u zanimanje pomoćni kuhar i slastičar.

Podaci su to koje smo dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a iz kojih je vidljivo da je jedan učenik u zanimanje slastičar upisan u Poreču, dok su dva učenika po prilagođenom programu u ovom zanimanju upisana u Gradu Zagrebu.

Najviše pomoćnih kuhara i slastičara, ukupno tri, upisano je u Gradu Zagrebu, po dva su upisana u Bjelovarsko-bilogorskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, dok je jedan pomoćni kuhar i slastičar upisan u Osječko-baranjskoj županiji.

U ova dva zanimanja na svim ovogodišnjim upisnim rokovima ukupno je upisano 346 učenika, što u odnosu na prethodnu godinu kada je bilo upisano ukupno 325 učenika, predstavlja blagi porast interesa za ta zanimanja.

Fotografija: Unsplash

jesenski rok obrazovanje slastičar slastičarski život srednja škola upisi 2020-09-02
Tags jesenski rok obrazovanje slastičar slastičarski život srednja škola upisi

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Jogurt torta od limuna i borovnica

Sljedeći članak :

Recept s potpisom Roberta Hromalića: crème caramel

Povezani članci

Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Mirjana Bošković Smrekar 16 svi 2023
Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Mirjana Bošković Smrekar 10 svi 2023
Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mirjana Bošković Smrekar 28 tra 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!