Prhki keksi s čokoladnim srcem

Prhki keks koji u sebi krije neodoljivu čokoladu – zvuči kao pravo savršenstvo, koje nam je ovaj put na portal donijela Elena Rapan s bloga Ćakula o spizi.

Sastojci
  • 150 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 70 g šećera u prahu (može i manje)
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • ribana korica limuna
  • 1 žumanjak
  • 2-3 žlice hladne vode
I još
  • oko 20 komada čokoladnih kuglica (ili jaja)
Priprema

Umijesiti meko prhko tijesto (mrviti među dlanovima kockice maslaca, brašno, šećere, vanilin šećer, sol i koricu limuna pa umutiti žumanjak i vodu po potrebi te miksati dok ne dobijete meko, kompaktno tijesto pa ga u plastičnoj kesici pustiti da odstoji oko 15 minuta u hladnjaku.

Kidati komadiće tijesta, veće od oraha, oblikovati kuglicu pa je spljoštiti i u sredinu staviti čokoladnu kuglicu, spojiti je na vrhu i opet oblikovati lopticu. Peći na papiru za pečenje (u plitkom limu za pečenje) cca 20 minuta na 180°C.

Dobila sam 19 komada od ove količine.

Fotografija: Ćakula o spizi

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.