Porezne kontrole u slastičarnicama i pekarama

Od danas do sljedeće srijede povećane kontrole Porezne uprave vodit će se, među ostalim, i u slastičarnicama i pekarama.

 U razdoblju od 20. do 26. veljače 2020. nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnosti proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda; trgovine na malo kruhom, pecivom, kolačima, tjesteninama, bombonima i slatkišima u specijaliziranim prodavaonicama te iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije. Stoga poreznu kontrolu možete ovih dana očekivati u svojim slastičarnicama i pekarama.

Naime, iz Porezne uprave su objavili priopćenje kako je „kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.“

Stoga su obavijestili porezne obveznike da u sklopu redovnih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Ovi nadzori obavljat će se u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

Fotografija: Unsplash

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.