Preslatki jastučići s jabukom zasladit će vam nadolazeći vikend

Još jedan radni tjedan se bliži svom kraju i svi tražimo slatke recepte za ljepše vikende – Ema Žderić s Youtube kanala Emm Tasty danas s nama dijeli recept za lisnate jastučiće s jabukom.

Sastojci
  • 2 jabuke (oguljene i narezane)
  • 30 g maslaca
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • sok od ½ limuna
  • 1 list lisnatog tijesta (275 g)
  • 1 jaje za premaz
I još (po želji)
  • sladoled
  • šećer u prahu
  • karamel umak
Priprema

Pećnicu zagrijte na 200°C.

Jabuke operite, ogulite i narežite na sitne komadiće.

U loncu otopite maslac. U otopljeni maslac dodajte jabuke, šećer, cimet i prstohvat soli. Dobro pomiješajte da se svi sastojci povežu.

Vratite lonac na srednje jaku vatru i kuhajte dok jabuke potpuno ne omekšaju (oko 8 minuta). Potpuno ohladite.

Pobrašnite stol i stavite lisnato tijesto. Ja sam koristila gotovo lisnato tijesto (ne smrznuto) pa ga nisam trebala razvaljati jer mi je to bila idealna debljina. Podijelite tijesto na osam pravokutnika. Nadjev od jabuka stavite u sredinu četri pravokutnika, a sa ostala četri ih preklopite. Rubove utisnite sa vilicom. Oštrim nožem ili kuhinjskim nožicama razrežite tri proreza na vrhu svakog jastučića.

Jastučiće slažite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Svaki jastučić premažite razmućenim jajem.

Pecite 20-25 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Kada se ispeklo imate dvije opcije. Možete poslužiti jastučiće odmah tople uz kuglu sladoleda ili pričekati da se potpuno ohlade i posuti ih šećerom u prahu, ili preliti sa karamel umakom.

Fotografije: Ema Žderić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.