Preminuo predsjednik uprave Podravke Marin Pucar

Tužna vijest dočekala je zaposlenike Podravka d.d., na blagdan Sveta tri kralja, kada je ovaj svijet napustio njihov predsjednik uprave, Marin Pucar.

Nakon teške bolesti, u koprivničkoj je bolnici, 6. siječnja 2021. preminuo Marin Pucar, predsjednik uprave Podravka d.d. Njegovi kolege i suradnici o njemu imaju samo riječi hvale, a njegov ih je prerani odlazak sve duboko pogodio. Pucar je bio vrlo poduzetan i uspješan čovjek, no unatoč svom brzom napredovanju i visokoj dužnosti koju je obnašao, uvijek je bio pristupačan i srdačan.

Pucar je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završio i poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga, a 2020. je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku završio doktorski studij Management na temu „Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji“. 

Profesionalnu je karijeru započeo u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke d.d. te 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d. imenovan je 2003., a ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. Nakon toga odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave te 2014. postaje Predsjednikom Uprave Zvečeva d.d. gdje tu dužnost obnaša do kolovoza 2016.

U veljači 2017. vraća se u Podravku gdje postaje Predsjednikom Uprave i na toj funkciji ostaje do svoje smrti.

Također je bio i zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a u rujnu 2020. izabran je i za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

Po izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika Pucar je 2018. proglašen gospodarstvenikom godine.

Ovaj je uspješni Zadranin iza sebe ostavio ženu te dvije kćeri iz prvog braka.

Redakcija Slatkopedije izražava iskrenu sućut njegovoj obitelji, prijateljima i kolegama.

Fotografija: Facebook stranica Podravka

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.