Povratak u djetinjstvo uz neodoljive madeleine: ovaj put pripremamo ih u veganskoj verziji

Keksići koji su svjetsku slavu stekli zahvaljujući Marcelu Proust i njegovom djelu „U potrazi za izgubljenim vremenom“, danas na naš portal stižu u veganskoj varijanti i to zahvaljujući Lani Komusanac i Goranu Galoviću s Instagram profila nala_angor.

Sastojci
(za 12 komada)
  • 140 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 120 ml bademovog mlijeka (ili nekog drugog biljnog mlijeka, npr. sojinog)
  • 60 g biljnog margarina/maslaca
  • sok i korica jednog nešpricanog limuna
  • 1/3 šalice agavinog sirupa
  • 1 žličica sjemenki vanilije (ili ekstrakta vanilije)
Za dekoraciju (po želji)
  • ½ šalice šećera u prahu
  • nekoliko  žlica soka od cikle
Priprema

Pomiješati zasebno suhe sastojke (prosijano brašno i prašak za pecivo) i mokre sastojke (mlijeko, otopljeni rashlađeni maslac, agavin sirup i sok limuna). Zarezati mahunu vanilije po dužini, ostrugati nožićem sjemenke. Sjediniti suhe i mokre sastojke, dodati vaniliju, miksati lagano dok se sve ne poveže i na kraju ubaciti koricu limuna.

Puniti kalupe, peći cca 15 minuta na 180 stupnjeva.

Od šećera u prahu i soka cikle pripremiti gustu pastu u koju ćete umakati keksiće do pola.

Gotove keksiće izvaditi iz pećnice i ukrasiti pripremljenom pastom ili po želji (šećerom u prahu, glazurom od bijele ili tamne čokolade) te poslužiti.

Fotografije: nala_angor

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.