Slatki put do stotog rođendana: tajna dugovječnosti leži u torti od oraha i kave

Slavljenica je prema vlastitom priznanju do velikog stotog rođendana došla zahvaljujući svakodnevnoj konzumaciji torte od oraha i kave.

Eleanor Petrie, uskoro će navršiti  100 godina, a svoju dugovječnost duguje, kako tvrdi  svakodnevnoj konzumaciji torte od oraha i kave.  Rođena je 1921., u braku je bila 49 godina te je majka dvoje djece i baka jednom unučetu, a gaji veliku ljubav prema poeziji. 

Mentalno zdravlje održava gledanjem raznovrsnih televizijskih emisija te slaganjem puzli. Iako više nije pokretna Eleanor ne propušta uživati u stvarima koje ju vesele.

Proslava njezinog 100. rođendana održat će se 20. travnja, a na proslavi će prisustvovat njezina obitelj te osoblje doma Dean Court, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Eleanorina kći, Elaine, koja je organizirala rođendansku proslavu kaže kako joj je mama otkrila tajnu dugovječnosti: “Oduvijek je govorila da je tajna dugog i sretnog života smisao za humor i torta od kave i oraha.” – prenosi deadlinenews.co.uk.

Nema sumnje kako će upravo ta torta uveličati proslavu velikog 100. rođendana ove vitalne slavljenice.

Izvor: deadlinenews.co.uk

Fotografija: Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.