Potpora za očuvanje radnih mjesta i za slastičare

Najavljene Vladine mjere za očuvanje radnih mjesta odnose se i na obrtnike u području posluživanja hrane i pića.

Započele su prijave za dodjelu sredstava za Očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) kojima je cilj suzbijanje štetnih posljedica koje će epidemija korona virusa ostaviti na poslovanju brojnih obrta i poduzeća.

Za dobivanje ovih sredstava mogu se, među ostalim, prijaviti i poslodavci iz područja pripreme i usluživanja hrane i pića, kao i oni koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave), među kojima su i slastičari.

U ciljane skupine radnika ne ubrajaju se vlasnici, suvlasnici, osnivači, članovi uprave, direktori, prokuristi i sl., uz izuzeće poslodavaca kod kojih je zaposleno do 10 radnika i vlasnika obrta.

Ova mjera je na snazi od 1. ožujka do najduže tri mjeseca, a visina mjere iznosi d 3.250,00 kuna mjesečno po radniku koji radi u punom radnom vremenu; 1.625,00 kuna mjesečno po radniku koji radi u nepunom radnom vremenu odnosno srazmjerni dio iznosa od 3.250,00 kuna ili 1.625,00 kuna po radniku za vrijeme koje nisu radili prema Odluci Stožera civilne zaštite.

Više o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji potražiti na mrežnoj stranici mjere.hr.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.