Pekari i slastičari ujedinjeni u borbi protiv rasizma

Pekari i slastičari diljem svijeta prikupili su više od 1.8 milijuna dolara za potporu pokretu Black Lives Matter.

Kad su početkom lipnja renomirani slastičari Willa Pelini, Rob Rubba i Paola Velez počeli planirati akciju Bakers Against Racism, plan im je bio okupiti 80 slastičara s ciljem održavanja online prodaje slastica kako bi se prikupila novčana sredstva za potporu pokreta Black Lives Matter. No ono što je uslijedilo nadmašilo je sva njihova očekivanja – velikoj prodajnoj akciji koja je trajala od 10. do 20. lipnja pridružilo se više od 2.000 slastičara diljem svijeta, a prikupljeni iznos je premašio 1,8 milijuna američkih dolara!

Paola Velez, jedna od organizatorica te slastičarka poznatog restorana afro-karipske kuhinje Kith and Kin, navela je kako su pekari i slastičari prvi koji ostaju bez sredstava ili ih se isključuje iz programa jer se smatraju luksuzom, a ne potrebom u restoranu, ali su unatoč tome uspjeli sakupiti ovaj zavidan iznos. Velez je također istaknula kako ova akcija predstavlja samo prvi korak u promjeni načina na koji brojni restorani tretiraju kako svoje zaposlenike tako i goste te se nada da će napraviti potrebne promjene u svojim kompanijama, ali i u sebi samima.

Fotografija: Pexels

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.