Parfait od vanilije s bobičastim voćem

Ovih dana svima nam treba osvježenje, a još je poželjnije ako dolazi u slatkom obliku poput ovog parfaita od vanilije s bobičastim voćem čiji su nam recept poslale sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.

Sastojci
(za kalup volumena od ca. 1,3 litre) 
  • 200 ml mlijeka
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 jaja (M)
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • 150 g svježeg kremastog sira
  • 150 g malina
  • 150 g ribizla
  • 150 g borovnica
  • 2-3 velike žlice umaka od malina
Priprema

Kalup za parfait obložiti prijanjajućom folijom. Mlijeko, 200 ml slatkog vrhnja i unutrašnjost mahune vanilije u jednoj posudici dobro ugrijati. Jaja, šećer i vanilin šećer na pari istući u kremastu masu.  Pod miješanjem lagano dodavati vrući miks od mlijeka, slatkog vrhnja i vanilije i dalje miješati dok se masa ne počne zgušnjavati.

Dodati na grubo narezanu čokoladu i dalje miješati dok se potpuno ne otopi. Skloniti kremu s pare i ostaviti, uz povremeno miješanje, da se potpuno ohladi. Umiješati svježi sir. Ostatak slatkog vrhnja (200ml) istući u čvrsti snijeg i umiješati u kremu.

Voće oprati i oko dvije pune šake umiješati u kremu. Kremu izliti u za to pripremljenu formu i ostaviti najmanje 5 sati u zamrzivaču.  Ostatak voća također ostaviti ca. 1 sat u zamrzivaču.

Parfait oko 10 minuta prije serviranja izvaditi iz zamrzivača, istresti iz kalupa i odstraniti foliju. S poluzamrznutim voćem dekorirati i preliti umakom od malina.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.