• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Parfait od vanilije s bobičastim voćem

Parfait od vanilije s bobičastim voćem

Slatkopedija 29 lip 2020 Recept dana Leave a comment

Ovih dana svima nam treba osvježenje, a još je poželjnije ako dolazi u slatkom obliku poput ovog parfaita od vanilije s bobičastim voćem čiji su nam recept poslale sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.

Sastojci
(za kalup volumena od ca. 1,3 litre) 
  • 200 ml mlijeka
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 jaja (M)
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • 150 g svježeg kremastog sira
  • 150 g malina
  • 150 g ribizla
  • 150 g borovnica
  • 2-3 velike žlice umaka od malina
Priprema

Kalup za parfait obložiti prijanjajućom folijom. Mlijeko, 200 ml slatkog vrhnja i unutrašnjost mahune vanilije u jednoj posudici dobro ugrijati. Jaja, šećer i vanilin šećer na pari istući u kremastu masu.  Pod miješanjem lagano dodavati vrući miks od mlijeka, slatkog vrhnja i vanilije i dalje miješati dok se masa ne počne zgušnjavati.

Dodati na grubo narezanu čokoladu i dalje miješati dok se potpuno ne otopi. Skloniti kremu s pare i ostaviti, uz povremeno miješanje, da se potpuno ohladi. Umiješati svježi sir. Ostatak slatkog vrhnja (200ml) istući u čvrsti snijeg i umiješati u kremu.

Voće oprati i oko dvije pune šake umiješati u kremu. Kremu izliti u za to pripremljenu formu i ostaviti najmanje 5 sati u zamrzivaču.  Ostatak voća također ostaviti ca. 1 sat u zamrzivaču.

Parfait oko 10 minuta prije serviranja izvaditi iz zamrzivača, istresti iz kalupa i odstraniti foliju. S poluzamrznutim voćem dekorirati i preliti umakom od malina.

Fotografija: Feeding Art

blog bobičasto voće inga i lily bašić ljetni recepti parfai recept dana slatki recept 2020-06-29
Tags blog bobičasto voće inga i lily bašić ljetni recepti parfai recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Pekari i slastičari ujedinjeni u borbi protiv rasizma

Sljedeći članak :

Da je slastičar biti lako, slastičar bi bio svatko

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!