Osvježavajući kolovoz na Slatkopediji

Tijekom kolovoza uživali smo u pravim ljetnim okusima voćnih kolača i osvježavajućih i laganih slastica u čaši.

Danas se pozdravljamo s kolovozom, ljetnim mjesecom tijekom kojeg su na našem portalu vladali pravi ljetni okusi – pregršt voća i poneki jednostavni, brzi i osvježavajući desert u čaši. Ipak, za najslađe recepte ovaj su put zaslužne Ana Prša, Kate Bošković, Inga i Lily Bašić i Ivana Kovačević Roginić.

Brzi desert u čaši

Tijekom ljeta često tražimo recepte za nešto jednostavno i brzo, što ne uključuje paljenje pećnice i predugi boravak u kuhinji. Recept Ivane Kovačević Roginić sa stranice 50 shades of hunger upravo je takav – lagan, brz i ukusan. Stoga ne treba čuditi da se upravo taj recept našao na petom mjestu našeg mjesečnog pregleda.

Kolač od griza s marelicama

Na samom početku mjeseca s vama smo podijelili recept za kolač od griza s marelicama koji potpisuju sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art, a vi ste mu se često tijekom mjeseca vraćali pa je tako on došao do četvrtog mjesta najčitanijih recepata kolovoza.

Torta od borovnice i vanilije

Na sredini ovog popisa našla se torta od borovnice i vanilije čiji recept potpisuje Ana Prša. Torta s tri kreme, ganacheom, biskvitom, podlogom i puno borovnica apsolutno vas je oduševila i donijela okuse ljeta u vaše domove.

Kremasto osvježenje od kave

U kolovozu smo stalno tražili način kako se osvježiti, a naša Kate osvježenje je našla u ovom kremastom desertu od kave. Brz i jednostavan desert s neodoljivim okusom kave osvojio je i vas pa se ovaj recept našao na drugom mjestu ovomjesečnog pregleda.

Krem šnite s kupinama

Kupine su vladale našim receptima u kolovozu pa ne čudi da se upravo recept s kupinama našao na vrhu ovomjesečnog pregleda. Naime, krem šnite s kupinama koje je za nas pripremila Ana Prša osvojile su naše čitatelje i odnijele pobjedu u kolovozu.

Fotografije: Ivana Kovačević Roginić, Feeding Art, Ana Prša i Mirjana Bošković Smrekar

Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.