Ivana Kovačević Roginić: „Priprema slastica uz troje djece nekada zna biti kaotična“

Od sljedećeg ćete tjedna na našem portalu moći pronaći recepte Ivane Kovačević Roginić, autorice Facebook stranice 50 shades of hunger. Tim smo povodom s njom razgovarali o njezinoj ljubavi prema slasticama i budućim slatkim planovima.

Ivana Kovačević Roginić majka je troje djece koja, unatoč brojnim majčinskim obvezama, svakodnevno uspijeva pronaći vremena za svoju veliku ljubav – pripremu slastica. Odnedavno se fotografije i recepti za njezine slastice mogu pronaći i na Facebook stranici 50 shades of hunger. Stranicu je pokrenula da bi na jednom mjestu mogla okupiti svoje recepte i vidjeti kako će joj to sve ići kako bi naknadno možda pokrenula i blog.

Od sljedećeg tjedna njezine ćete recepte osim na gore navedenoj Facebook stranici, moći pronaći i na našem portalu. Ivana nam je u razgovoru otkrila kakve recepte možete očekivati, kao i kako s troje djece stigne stalno raditi slastice.

Kada je pokrenuta stranica 50 shades of hunger i zašto ste se uopće odlučili na taj potez?

Stranica je pokrenuta nedavno, 26.travnja ove godine, na nagovor ljudi oko mene, s obzirom da sam počela objavljivati fotografije hrane koju pripremam na svom Facebook profilu te su me počeli nagovarati da napravim stranicu samo sa svojim fotografijama i receptima kako bi bilo sve na jednom mjestu. Najveći poticaj bila je poznanica, koja je tada pisala svoju kuharicu pa me zamolila da podijelim koji svoj recept s fotografijama te će ga ubaciti u svoju kuharicu. S obzirom na to da tada nisam imala nikakvih fotografija, počela sam uz pomoć muža raditi na tome. On se bavi filmom, scenografijom, rekvizitom i ima smisla za fotografiju pa mi je u početku on fotografirao hranu i osmišljavao kako će slike izgledati. S vremenom sam počela i sama. Još učim, ali s vremenom će i to biti mnogo bolje.

Odakle ideja za ime? Jeste li vi smislili to ime ili je netko drugi zaslužan za njega?

Ime smo smišljali muž i ja i sve što mi se svidjelo manje više bilo je zauzeto, a htjela sam nešto malo drugačije, da se ističe. Jednog dana on mi je predložio ovo ime i svidjelo mi se na prvu, to je bilo to.

Zasad je vaše recepte moguće naći samo na Facebook stranici što znači da se niste pridružili brojnim hrvatskim blogerima koji imaju svoj blog. Zašto je to tako i imate li u budućnosti u planu pokrenuti svoj blog?

Tako je, zasad imam samo Facebook stranicu, htjela sam prvo vidjeti kako će to ići i koliko ću imati vremena posvetiti se tome uz troje male djece. Imam u planu pokrenuti i svoj blog u skorijoj budućnosti, kad uhvatim vremena da to napravim kako treba, još uvijek sam nova u tome i stječem iskustvo u fotografiji.

Stranica obiluje fotografijama brojnih slastica. Odakle crpite inspiraciju za slastice i koliko često ih pripremate?

Slastice pripremam skoro svaki dan, volim to i stalno sam u potrazi za novim idejama. Inspiraciju crpim stvarno od svuda, nešto s interneta, nešto probam negdje pa mi se svidi, nešto jednostavno sama smislim i kreiram u svojoj glavi… ali držim se jednostavnih i brzih recepata, nešto što ne zahtjeva previše vremena jer iako to volim, vrijeme često bude problem.

Kako se kod vas stvorila ljubav prema kuhanju i naročito pripremanju slastica?

Iskreno, ne znam točno ni sama. Pamtim samo da sam još kao dijete rano počela sama kuhati jednostavnija jela, s vremenom sam se bacila i na slastice… valjda mi je to jednostavno u krvi, nije bilo nekog posebnog okidača (smijeh). To me opušta i veseli.

Majka ste troje djece. Koliko vremena uopće možete posvetiti pripremanju slastica?

Ima dana kada mogu sve, ima dana kada ne stižem puno. Oni su već navikli da mama voli kuhati i peći kolače i tada su relativno dobri i surađuju. No kao i svi, imaju i oni lošijih dana, tada jednostavno odustanem i prebacim što sam planirala za sljedeći dan. S obzirom na to da sam još na porodiljnom, nađem vremena za sve. Ali nekada to stvarno bude kaotično, oni vrište, ja puna kreme, brašna, ne znam gdje mi glava, ali na kraju ipak sve ispadne dobro.

Ima li neka slastica ili namirnica za izradu slastica koju u svom domu osobito volite koristiti ili pripremati?

Ne mogu reći baš da nešto radim redovito, više manje stalno smišljam nešto novo. No u zadnje vrijeme jako volim koristiti limun, u velikoj većini kolača ga koristim jer mi odgovara ta aroma i fino osvježava. A i klinci su ga sad zavoljeli, a kad oni nešto zavole, to se mora redovito konzumirati (smijeh).

Uskoro će se vaši recepti naći i na našem portalu. Najavite našim čitateljima što mogu očekivati od vas, kakvim ćete nas receptima uveseljavati?

To je kod mene vrlo nepredvidljivo, kad dobijem ili vidim neku ideju, ja je odmah provedem u djelo, nema kod mene nekog dugoročnog planiranja. Ono što mogu sa sigurnošću reći jest da će većina recepata i dalje biti prilično jednostavne i brze pripreme, što će se vjerujem svidjeti najviše zaposlenim mamama kojima je vrijeme i nedostatak istog vječni problem.

Fotografije: 50 shades of hunger

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.