• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Osječka krempita sa šlagom

Osječka krempita sa šlagom

Slatkopedija 30 svi 2018 Recept dana Leave a comment

Danas se častimo osječkom krempitom sa šlagom po receptu Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.

Sastojci
Krema
  • 10 jaja
  • 250 g šećera
  • 4 vanilin šećera
  • 200 oštrog brašna
  • 50 g gustina
  • 2 l mlijeka
Ostalo
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 0,5-1 kg svježih jagoda
Priprema

Lisnato tijesto odledite, tanko razvaljajte pa ispecite dvije tanke kore veličine cca 25×35 cm. Veličinu kora prilagodite kalupu u kojem ćete slagati kremšnite.

S obzirom na to da se lisnato tijesto tijekom pečenja smanjuje, svakako ga razvaljajte tako da bude malo veće od kalupa u kojem će te kasnije izliti kremu.

Za pripremu kreme žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Miksajte ih 3-4 minute dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. Dodajte oštro brašno, gustin i malo mlijeka pa pjenjačom sve dobro izmiješajte. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, a zatim ulijte u zdjelu sa žutanjcima miješajući smjesu cijelo vrijeme. Izlijte smjesu natrag u lonac u kojem se kuhalo mlijeko pa kuhajte kremu na skroz laganoj vatri nekoliko minuta.

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa ih postupno dodajte u vruću kremu od žutanjka pa sve lagano sjedinite.

Koru od lisnatog tijesta stavite na dno kalupa pa izlijte pripremljenu kremu. Kremu prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Prije posluživanja kremu premažite tučenim slatkim vrhnje, a na vrh posložite drugi dio lisnatog tijesta prerezanog na 15 jednakih dijelova.

Napomena

U sezoni jagoda na kremu narežite svježe jagode, a zatim nanesite šlag i koru od lisnatog tijesta.

Fotografija: Slatki svijet torti i kolača

[print_link]

blog jagode jannette razum krempita osječka krempita recept dana šlag slatki recept slatki svijet torti i kolača 2018-05-30
Tags blog jagode jannette razum krempita osječka krempita recept dana šlag slatki recept slatki svijet torti i kolača

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Kako iskoristiti koru agruma?

Sljedeći članak :

U Našicama raste interes za školovanje za slastičara

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!