• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatke tajne»Kako iskoristiti koru agruma?

Kako iskoristiti koru agruma?

Mirjana Bošković Smrekar 29 svi 2018 Slatke tajne Leave a comment

Kako iskoristiti koru agruma koja ostaje nakon cijeđenja soka, donosimo u nastavku.

Kore agruma mogu se iskoristiti za dekoraciju kolača i za aromu. Pri tom je važno obratiti pažnju na to da je kora dobro oprana. Naribana korica agruma može poslužiti umjesto obojenih šarenih mrvica za dekoraciju ili kao aroma u smjesi za kolače.

Ukoliko naribanu koru ne želite koristiti isti dan, možete ju posušiti te spremiti za kasniju upotrebu.

Kako biste aromatizirali piće te dobili zanimljiv izgled pića, u bocu s alkoholnim pićem dodajte komade kore agruma.

Ukoliko od kore odvojite gorki bijeli dio te ju posušite u pećnici na laganoj vatri narezanu na kockice ili trakice, ona može poslužiti kao aroma za čaj.

Od kora agruma može se izraditi i tradicionalne arancicne i limuncine.

Osim navedenih upotreba, kore agruma još se mogu upotrijebiti pri njezi lica te za čišćenje stambenog prostora, ali i kao osvježivač prostora te dekoracija.

Fotografije: Pixabay

agrumi kora agruma slatke tajne upotreba u slasticama 2018-05-29
Tags agrumi kora agruma slatke tajne upotreba u slasticama

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Ledene jabuke

Sljedeći članak :

Osječka krempita sa šlagom

Povezani članci

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Mirjana Bošković Smrekar 03 ruj 2023
Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Mirjana Bošković Smrekar 25 srp 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!