Objavljen Javni poziv za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Učenici koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima mogu se prijaviti na Javni poziv za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima do kraja studenog ove godine.

Na službenim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja objavljen je Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu. Učenici se na Javni poziv mogu prijaviti  od 27. listopada do 30. studenog 2020. godine.

Javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO), a sredstava su namijenjena sufinanciranju troškova školovanja.

Maksimalni iznos potpore je 18.000,00 kuna za školsku godinu 2020./2021., a odobrene se potpore isplaćuju u dva obroka, i to za razdoblje od rujna 2020. do veljača 2021. te za razdoblje od ožujka 2021. do kolovoza 2021.

Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom podnosi se Ministarstvu neposredno ili poštanskim putem na adresu: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Prijava na Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. , Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb.

Sve informacije u vezi prijava mogu se dobiti na adresi elektroničke pošte Ministarstva, stipendije@mingor.hr, dok se više informacija o samom pozivu može pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva.

Fotografija: Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.