• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Neka nova torta

Neka nova torta

Slatkopedija 12 velj 2019 Recept dana Leave a comment

I utorak može biti dobar povod za raskošnu tortu, a upravo je takva neka nova torta koja nam stiže s bloga Od slatkoga slađe autorice Mirjane Šmit.

Sastojci
Biskvit
(ispeći 3 kore po 5 bjelanjaka)
  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica mljevenih oraha
  • 2 žlice oštrog brašna
Krema
  • 15 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za puding od vanilije
  • 2 žlice gustina
  • 7 dl mlijeka
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g mliječne čokolade
  • 250 g maslaca
  • 150 g Plazme mljevene
I još
  • 2 dl vrhnja za šlag
Glazura
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • 50 g bijele čokolade
Priprema
Biskviti

Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. U čvrst snijeg lagano kuhačom umiješati mljevene orahe i brašno.

Na  masnom papiru olovkom iscrtati krug veličine 28 cm, papir okrenuti i lagano nauljiti kistom. Izliti smjesu i poravnati. Koru peći oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Na isti način ispeći i ostale kore.

Krema

Mikserom umutiti žumanjke, šećer, prašak za puding i gustin. Preliti zakuhanim mlijekom i kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Skloniti s vatre i umiješati obje vrste čokolade. Ohladiti. U hladnu kremu miskerom umiješati već umućen maslac i mljeveni keks.

Umutiti 2 dl vrhnja za šlag.

Slaganje

Na okrugli pladanj staviti obruč za tortu i slagati redom koru, kremu i šlag. Ponoviti postupak  te tortu završiti korom. Trećinu kreme potrebno je ostaviti za oblaganje torte.

Tortu hladiti u hladnjaku najmanje 12 sati, skinuti kalup, premazati tortu preostalom kremom te ukrasiti čokoladnom glazurom.

Čokoladna glazura

Crnu čokoladu i vrhnje topiti na pari, malo ohladiti i preliti tortu.

Bijelu čokoladu staviti u slastičarsku vrećicu i otopiti u mikrovalnoj pećnici.

Tortu preliti čokoladnom glazurom te bijelom čokoladom iscrtati koncentrične krugove, počevši od sredine. Čačkalicom izvlačiti crte, izmjenično od sredine prema rubovima torte i obrnuto.

Fotografije: Od slatkoga slađe

bijela čokolada čokolada za kuhanje mirjana šmit od slatkoga slađe recept dana slatki recept torta 2019-02-12
Tags bijela čokolada čokolada za kuhanje mirjana šmit od slatkoga slađe recept dana slatki recept torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Splitska Tradicija u korejskom dokumentarnom filmu

Sljedeći članak :

Omiljenoj pokladnoj slastici dodao – meso

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!