Splitska Tradicija u korejskom dokumentarnom filmu

Legendarna splitska slastičarnica Tradicija našla je svoje mjesto u korejskom dokumentarnom filmu koji prikazuje ljepote Splita.

Korejska TV mreža Educational Broadcasting System (EBS) ovih je dana objavila dokumentarni film o ljepotama Splita i Dalmacije, među kojima je svoje mjesto pronašla i legendarna slastičarnica Kirigin.

Naime, kako piše Dalmacija danas, korejska snimateljska ekipa boravila je u Splitu tijekom studenog prošle godine te je snimala na više lokacija u samom centru Splita. Jedna od njih bila je i slastičarnica Krigin, koja svojim delicijama i nezaobilaznim sirnicama i figuricama od marcipana Splićane i njihove goste neprestano sladi  još od 1937. godine. Smještena u samom srcu Splita, u Bosanskoj ulici, ova je slastičarnica mnogim Splićanima, zahvaljujući svojim sirnicama (pincama) pravi sinonim Uskrsa.

https://www.youtube.com/watch?v=6h93m28QA3w

Za ovaj film koji će u Split sasvim sigurno privući brojne korejske turiste zaslužna je, kako navodi Dalmacija danas, zagrebačka nevjesta Nam Mi Jeong  koja je, kao strastvena zaljubljenica u Hrvatsku dovela profesora balkanske povijesti Kim Chul Mina koji je u pratnji djelatnika Gecko toursa upoznao ljepote Splita, pritom uživajući u slatkim mirisima i okusima iz Tradicije Kirigin.

Izvor: Dalmacija danas

Fotografija: Facebook stranica Slastičarnica Tradicija Kirigin

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.