Bespovratne potpore Zagrebačke županije za subjekte čiji je rad otežan zbog epidemije

Mikro subjekti malog gospodarstva čiji je rad otežan i ugrožen uslijed epidemije virusa Covid_19 mogu se prijaviti na Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za očuvanje i promicanje poslovne aktivnosti mikro  subjekata.

Upravni odjel za gospodarstvo i fondove Europske unije Zagrebačke županije raspisuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čiji je rad otežan zbog trajanja epidemije virusa COVID_19.

Ove se potpore dodjeljuju u skladu s raspoloživim financijskim sredstvima u Proračunu, u iznosu od 2.000.000,00 kn.

Cilj Javnog poziva je očuvanje te poticanje poslovne aktivnosti  poduzetnicima čija je djelatnost otežana ili ugrožena zbog epidemije, a odnosi se isključivo na objekte kojima je, uslijed donošenja Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenog 2020. (“Narodne novine” broj 131/20) privremeno obustavljen rad te na one kojima je rad djelomično obustavljan na način da im je onemogućena usluga usluživanja jela, pića i napitaka u ugostiteljskom objektu, odnosno da smiju usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja, čije je sjedište u Zagrebačkoj županiji, koji imaju najmanje jednog zaposlenog te imaju podmirene sve obaveze prema Zagrebačkoj županiji i državi.

Prihvatljivi troškovi za dodjelu potpore su: nabava opreme i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu koja služi za obavljanje osnovne djelatnosti, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalni troškovi, troškovi telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, za licencija, koncesija i svih drugih troškova nastalih u svrhu potrebe obavljanja osnovne djelatnosti  te  drugi obrazložen opravdani troškovi za očuvanje poslovne aktivnosti te PDV koji je prihvatljiv trošak samo za mikro subjekte koji nisu u sustavu PDV-a.

Prihvatljivim troškovima smatraju se troškovi nastali u periodu od 1. siječnja do 30. rujna 2021. godine.

Dokumentacija potrebna za prijavu na javni poziv dostupna je na mrežnim stranicama Zagrebačke županije, a prijava se podnosi putem sustava za upravljanje pozivima i provedbom projekata „e-prijave“, preporučenom poštom ili osobnom dostavom u Pisarnicu Zagrebačke županije.

Rok za dostavu prijave je 12. travnja 2021.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.