• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Mramorni kolač s marcipanom

Mramorni kolač s marcipanom

Slatkopedija 05 ruj 2019 Recept dana Leave a comment

Marcipan se rijetko pojavljuje u našim receptima, ali svoje je mjesto pronašao u današnjem receptu koji potpisuju sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.

Sastojci
(za kalup cca 30 x 11,5 cm ili sličan)
  • 250 g mekog maslaca
  • 210 g šećera
  • 5 jaja (M)
  • prstohvat soli
  • 125 g kiselog vrhnja
  • 350 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • naribana korica jedne naranče
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 2 velike žlice kakaa
  • 30 g otopljene čokolade
  • 2 velike žlice mlijeka
  • 100 g marcipana
Ganache
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 150 g tamne čokolade
Priprema

Zagrijati pećnicu na175°C. Maslac i šećer pjenasto izmiksati. Jaja, svako zasebno, sol i kiselo vrhnje umiješati. Brašno i prašak za pecivo prosijati te zajedno s koricom od naranče također umiješati.

Tijesto podijeliti na tri dijela. U jedan dio umiješati burbon vanilin šećer. U drugi dio kakao, otopljenu čokoladu i mlijeko, a u treći izmrviti marcipan.

Kalup za pečenje premazati maslacem, a na dno staviti papir za pečenje. Sva tri tijesta izliti jedno preko drugoga (neka čokoladno bude u sredini) te vilicom tako izmiješati da dobijete mramorni uzorak.

Kolač peći oko 50 – 55minuta (provjeriti drvenim štapićem). Prvo ga u kalupu ostaviti da se malo ohladi, potom ga izvaditi iz kalupa i na žici potpuno ohladiti.

Za ganache tamnu čokoladu nasjeći na grube komadiće. Slatko vrhnje prokuhati te preliti preko čokolade. Miješati tako dugo dok ne dobijete homogenu masu. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kremu puniti u slastičarsku vrećicu s malim okruglim nastavkom i njome dekorirati kolač.

Fotografija: Feeding Art

blog čokoladni ganache feeding art inga i lily bašić kolač marcipan recept dana slatki recept 2019-09-05
Tags blog čokoladni ganache feeding art inga i lily bašić kolač marcipan recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

U Križu se po dvadeset i drugi put okupljaju ljubitelji slastica

Sljedeći članak :

Alicina torta od lješnjaka i čokolade

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!