U Križu se po dvadeset i drugi put okupljaju ljubitelji slastica

I ove nam je godine pripala čast da medijski pratimo Kriške oblizeke, festival slastica s humanitarnom notom.

Središte Križa ove će subote, po dvadeset i drugi put, biti preplavljeno ukusnim slasticama koje će biti predstavljene na još jednom izdanju festivala Kriški oblizeki.

Program započinje u 16 sati prigodnim dječjim programom te sajmom domaćih proizvoda, a sat vremena kasnije otvorit će se i festival slastica, na kojemu će posjetitelji moći isprobati više od 200 slastica. Kako kažu organizatori ovog festivala, Društvo Naša djeca Križ, zahvaljujući ovom broju slastica Križ će jedan dan postati najveća hrvatska slastičarnica.

Osim stanovnica Križa, u pripremi slastica sudjelovat će i žene iz ostatka Zagrebačke županije, a sve natjecateljice svoje slastice moraju predati između 10 i 13, nakon čega će uslijediti ocjenjivanje slastica. Sve slastice bit će donirane za dobrotvornu prodaju, a ni recepti neće ostati tajni.

Proglašenje pobjednika bit će nakon 17 sati, a sav prihod od prodaje, koja započinje nakon proglašenja pobjednika, namijenjen je radu s djecom u udruzi Društvo Naša djeca Križ.

Kao što smo na našem portalu već pisali, Festival je prvi put organiziran prije 25 godina, no zbog rata je imao pauzu pa ove godine doživljava svoje dvadeset i drugo izdanje.

Osim 25. obljetnice od utemeljenja ovog Festivala, ove će se godine na Kriškim oblizekima obilježiti još nekoliko jubileja: 30 godina od usvajanja UN-ove Konvencije o pravima djece, 20 godina od uvođenja programa Gradovi i općine – prijatelji djece u Hrvatsku te 10 godina otkako općina Križ nosi tu titulu.

Organizator ovog Festivala je Društvo Naša djeca Križ, a partneri festivala su Zagrebačka županija, LAG Moslavina i Turistička zajednica Zagrebačke županije. Slatkopediji je pak pripala čast i ove godine biti medijskim pokroviteljem ove manifestacije.

Festival će se održati u Villi Noa i u parku na Trgu Svetog Križa.

Fotografije: Kriški oblizeki

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.