• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Mousse torta od jabuka: oduševite svoje ukućane ovom predivnom tortom

Mousse torta od jabuka: oduševite svoje ukućane ovom predivnom tortom

Slatkopedija 19 lis 2021 Recepti Komentari isključeni za Mousse torta od jabuka: oduševite svoje ukućane ovom predivnom tortom

Jabuke su zasjale u novom receptu koji nam stiže s bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak – mousse torta od jabuka zasigurno će izazvati oduševljenje i vaših ukućana.

Sastojci
(za kalup promjera 22 cm)
Biskvit
  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice ulja
  • ½ praška za pecivo
  • 3 žlice brašna
Mousse od jabuka
  • 1 vrećica želatine
  • 4 jabuke
  • 2 komada cimetove kore
  • 150 g šećera
  • limun – naribana korica i sok
  • 1 žlica gustina
  • 2 žlice hladnog soka od jabuka
  • 500 ml slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit

Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka, a zatim miksajte posebno žumanjke i šećere dodajte ulje i na kraju brašno s praškom za pecivo.

Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom.

Pecite biskvit na 190°C oko 15 minuta dok ne porumeni i ohladite ga.

Mousse od jabuka

Želatinu razmutite u vodi prema uputstvu s vrećice.

Jabuke ogulite i narežite na kocke te ih stavite kuhati s korom od cimeta u vodi toliko da pokrije jabuke. Kuhajte ih dok omekšaju, izvadite cimetovu koru i izradite ih štapnim mikserom.

Dobivenoj smjesi dodajte šećer, limunovu koricu i sok te gustin rastopljen u hladnom soku od jabuke.

Kuhajte na laganoj vatri desetak minuta i na kraju dodajte nabubrenu želatinu da se otopi u vrućoj smjesi.

Kremu ohladite i lagano joj umiješajte šlag od slatkog vrhnja.

Pripremljenju kremu prelijte preko ohlađenog biskvita.

Tortu ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne, a po želji je možete ukrasiti šlagom.

Fotografije: Gurmanka

blog gurmanka jabuke lidija osmak mousse krema mousse torta od jabuka recept dana torta 2021-10-19
Tags blog gurmanka jabuke lidija osmak mousse krema mousse torta od jabuka recept dana torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Znate li razliku između francuskog, talijanskog i švicarskog meringuea: evo kako ih pripremiti

Sljedeći članak :

Host Milano se vraća: evo što vas očekuje na ovogodišnjem izdanju

Povezani članci

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!