Marshmallow duhovi

Voljeli ili ne voljeli Noć vještica, morate priznati da iz godine u godinu ovaj američki običaj sve više inspirira za malo drugačije ukrašavanje slastica – danas nam je slatke duhove pripremila Nina Mrvica s bloga Bake me by Nina.

Sastojci
  • 10 g mljevene želatine ili 6 listića
  • 5 žlica hladne vode
  • 35 g meda
  • 3 bjelanjka jaja M veličine (105 g)
  • 200 g šećera
  • 60 ml vode
I još
  • šećer u prahu
  • flomaster s jestivom bojom ili otopljena čokolada
Priprema

Pripremite dva lima za pečenje i obložite ih papirom za pečenje. Svaki lim dobro pospite šećerom u prahu.

Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite po strani da nabubri.

U lonac s debljim dnom na srednje jaku vatru stavite med, šećer i vodu. Sirup vam treba zakuhati do 116 stupnjeva ili kada u čašu hladne vode dodate malo sirupa, formirat će se mekana loptica. Za ovaj korak vam treba  5-7 minuta.

Dok vam se sirup kuha do određene temperature, stucite bjelanjke u snijeg (nemojte ih pretući, neka bude soft peak – mekani snijeg).

Kada je sirup postigao željenu temperaturu dodajte mu nabubrenu želatinu, maknite s vatre i miješajte dok se želatina ne otopi.

Sada u tankom mlazu dolijevajte sirup tučenim bjelanjcima uz stalno miksanje.

Miksajte na najjačoj brzini dok vam smjesa ne postane sjajna i dovoljno gusta, oko 3- 5 minuta.

Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu, možete koristiti nastavke Wilton 10 ili 12, ja nisam koristila nikakav nastavak, već sam izrezala otvor od 1 cm.

Na pripremljen lim istiskujte oblike tako da istisnete krug i samo povučete prema dnu vrećicu kako bi ostatak izašao u tanjem i neravnom obliku. Ruke možete napraviti pomoću čačkalice (tako da dio smjese povučete u stranu gdje želite ruke).

Kada ste potrošili svu smjesu i oblikovali vaše duhove, pospite ih šećerom u prahu. Ostavite da se suše preko noći. Moji su se sušili 16 sati i bili su potpuno suhi. Ako vam je neki dio ostao ljepljiv ponovo ga pospite šećerom u prahu.

Višak šećera lagano maknite kistom.

Pomoću flomastera iscrtajte oči i usta. Ako nemate flomaster s jestivom bojom, tada otopite malo čokolade na pari. Ohlađenu prebacite u slastičarsku vrećicu, napravite malenu rupicu i istisnite oblik očiju i usta.

Fotografija: Bake me by Nina

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.