• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Mandarine stižu u velikom stilu: isprobajte ovaj desert u čaši

Mandarine stižu u velikom stilu: isprobajte ovaj desert u čaši

Slatkopedija 14 ruj 2021 Recepti Komentari isključeni za Mandarine stižu u velikom stilu: isprobajte ovaj desert u čaši

S bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić stiže nam recept za prigodni jesenski desert s mandarinama i čokoladom.

Sastojci

(potrebne su 4 čaše od 300 – 350 ml i lim za pečenje dimenzija 30 x 24 cm)

Biskvit

  • 3 jaja (M)
  • 60 g šećera
  • 30 g otopljenog maslaca
  • 60 g glatkog brašna
  • 2 velike žlice kakaa
  • vrh noža praška za pecivo

Umak od čokolade

  • 200 g tamne čokolade
  • 150 ml vode
  • 100 g šećera

I još

  • 150 g slatkog vrhnja
  • ½ male žlice paste od vanilije
  • 5 – 6 mandarina ili klementina
  • 2 velike žlice marmelade od naranče
  • dekoracija od čokolade po želji za ukrašavanje

Priprema

Biskvit

Pećnicu zagrijati na 180°C. Za biskvit kremasto izmiksati jaja sa šećerom. Umiješati otopljeni maslac. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati i pjenjačom pažljivo umiješati u masu od jaja.

Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje. Ravnomjerno raspodijeliti biskvitnu masu i peći ca. 10-12 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi. 4 koluta (ᴓ čaša koje koristite za desert) izrezati, a ostatak biskvita izmrviti.

Umak od čokolade

Čokoladu nakidati na manje komade. Šećer i vodu kuhati 5-6 minuta. Skloniti s izvora topline i pjenjačom umiješati čokoladu, miješati dok ne dobijete glatku, čokoladnu masu. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Slaganje

Slatko vrhnje smiksati s pastom od vanilije u čvrsti snijeg.

Mandarine ili klementine oguliti i dobro očistiti od bijelih vlakana (alternativno se mogu uzeti i iz kompota) te pomiješati s marmeladom od naranče.

Prvo raspodijeliti mrvice od biskvita po čašama. Po tome po 2 velike žlice umaka od čokolade. Potom raspodijeliti mandarine, te ponovo nešto umaka od čokolade. Potom poleći kolutove od biskvita,  raspodijeliti slatko vrhnje od vanilije i preko toga ostatak umaka od čokolade. Do serviranja ostaviti u hladnjaku i prije serviranja dekorirati po želji (naribanom čokoladom, čokoladnim mrvicama i sl.).

Fotografija: Feeding Art

blog čokolada desert u čaši feeding art inga i lily bašić mandarine recept dana 2021-09-14
Tags blog čokolada desert u čaši feeding art inga i lily bašić mandarine recept dana

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Za Dan čokolade donosimo vam tri najpopularnija recepta za čokoladnu tortu

Sljedeći članak :

Jadranka Ničetić samo za Slatkopediju otkriva sve o svojoj novoj knjizi Traditional Dubrovnik Sweets

Povezani članci

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!