• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Ledeni vjetar s jagodama

Ledeni vjetar s jagodama

Slatkopedija 03 svi 2019 Recept dana Leave a comment

Iako na našem portalu već imamo recept za ledeni vjetar koji potpisuje naša urednica Kate Bošković i koji je u svibnju prošle godine bio najčitaniji recept mjeseca, danas s vama dijelimo recept za ledeni vjetar s jagodama koji je s nama podijelila naša suradnica Ana Prša.

Sastojci
Kore
  • 9 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 20 žlica šećera
  • 1 žlica octa
  • 2 žlice glatkog brašna
Krema
  • 9 žumanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 4 žlice glatkog brašna  
  • 1 puding od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica paste od vanilije (ili pola mahuna vanilije, a može i burbon vanilin šećer – 2 vrećice)
  • 250 g maslaca
I još
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 500 g jagoda
Priprema
Kore

Istući bjelanjke u snijeg s prstohvatom soli, postepeno dodajući šećer. Umiješati lagano ocat i brašno.

Zagrijati pećnicu na 200°C. Veliki lim za pečenje (ja koristim onaj originalni od pećnice) premazati maslacem i obložiti papirom za pečenje. Volim kad se papir lijepo zalijepi na stranice lima za pečenje. Istresti smjesu na lim za pečenje, poravnati i staviti peći. Pećnicu smanjiti odmah na 150°C i peći oko 1 sat pa ohladiti u isključenoj pećnici.

Koru odvojiti od papira i prerezati na pola. Slobodno možete i na tri trake pa ćete dobiti uži ali viši kolač. Ali ovako na dva dijela, nekako mi je stabilniji kolač i lakši je za rezanje.

Krema

U pola količine mlijeka umiješajte žumanjke sa šećerom, brašno, puding i vaniliju. Ostalo mlijeko staviti da zakipi. Kada zakipi, maknuti s vatre pa uliti smjesu žumanjaka, šećera, brašna i pudinga. Kuhati miješajući dok ne zakipi i krema se ne zgusne. Kremu ohladiti.  U ohlađenu  umiješati maslac sobne temperature.

Slatko vrhnje istući u šlag, a jagode oprati, očistiti i narezati na ploške.

Slaganje

Na pladanj staviti jednu koru, premazati polovicom kreme, složiti pola količine jagoda i premazati šlagom. Staviti drugu koru, ostatak kreme, preostale jagode i šlag.

Možete ukrasiti jagodama i svježom mentom.

Fotografija: Ana Prša

ana prša jagode ledeni vjetar recept dana slatki recept 2019-05-03
Tags ana prša jagode ledeni vjetar recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Mjesec dana do Slatkopedijinog drugog rođendana

Sljedeći članak :

Nema više ljetne radosti! U Londonu uvode zabranu prometovanja kombija sa sladoledima

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!