Jagoda – kraljica svibanjskih recepata

Među pet najboljih svibanjskih recepata, čak su tri s nezaobilaznim sezonskim voćem – jagodama.

Većina recepata objavljena tijekom mjeseca svibnja u sebi je sadržavala jagode. Ne čudi stoga što se one nalaze u tri od pet najboljih recepata. Voćni kolači bili su vaš izbor pa su osim jagoda svoje mjesto pronašle i naranče, limun, borovnice, kivi i banane.

Čokoladna torta s bazgom i jagodama

Svibanj je bio mjesec u kojem je započela naša suradnja s Anom Pršom, korisnicima Instagrama poznatijom kao @plavatacna. Da će ta suradnja biti uspješna pokazuje i činjenica da se njezin recept našao na petom mjestu mjesečnog pregleda.

Bobanova torta

Prvi recept koji smo objavili u svibnju ujedno je četvrti najčitaniji recept ovog mjeseca. Radi se o Bobanovoj torti čija je autorica Tamara s bloga What’s for dessert.

Torta s jagodama

Svoje mjesto na listi najčitanijih recepata mjeseca svibnja našla je i torta s jagodama autorice Nevene Josipović s bloga Bake Cakes, koja je po broju vaših klikova osvojila treće mjesto.

Krema od limuna i naranče

Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe redovito nalazi svoje mjesto u mjesečnom pregledu najčitanijih recepata. Tako je bilo i ovaj put kada je njezin recept za kremu od limuna i naranče došao na drugo mjesto.

Ledeni vjetar

Naša urednica Kate Bošković u svibnju je objavila recept za svoju omiljenu voćnu tortu – ledeni vjetar. Očito je, osim nje, volite i vi jer je upravo ova popularna torta odnijela prvo mjesto po broju klikova u svibnju.

Fotografije: Ana Prša, What’s for dessert?, Bake Cakes, Od slatkoga slađe i Kate Bošković

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.