Kuglof s vinom

Na našem portalu već imamo recept za kuglof s crnim vinom koji potpisuje Marina Obradović,a danas nam Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe otkriva svoj recept za kuglof s vinom.

Sastojci
  • 100 g grožđica
  • 150 ml frankovke
  • 250 g glatkog brašna
  • 30 g kakaa
  • prstohvat soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 120 g maslaca
  • 80 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • 150 ml jogurta
  • 80 g ribane čokolade
Priprema

Grožđice preliti s 2 – 3 žlice vina.

Brašno i kakao prosijati te dodati suhe sastojke.

Maslac sobne temperature mutiti mikserom, dodati šećer. Kad nastane pjenasta smjesa, dodavati jedan po jedan žumanjak. Smjesi dodati preostalo vino, jogurt i suhe sastojke te umutiti mikserom.

Lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka i grožđice. Smjesu uliti u kalup premazan masnoćom i posut brašnom i peći u pećnici zagrijanoj na 175 °C oko 50 minuta.

Hladiti oko 10 minuta i kuglof izvaditi iz kalupa. Preliti čokoladnom glazurom ili posuti šećerom u prahu.

Fotografije: Od slatkoga slađe

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.