Kuglof s likerom od jaja

S bloga Feeding Art na kojem čaroliju stvaraju sestre Inga i Lily Bašić stigao nam je još jedan recept za pravi proljetni kolač – kuglof s likerom od jaja.

Sastojci
Kuglof
(kalup za kuglof ᴓ 24cm)
  • 6 jaja (M)
  • 160 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 mahuna vanilije
  • 300 ml likera od jaja
  • 300 ml suncokretovog ulja
  • 185 g glatkog brašna
  • 125 g škrobnog brašna (gustin)
  • 1 prašak za pecivo
  • naribana korica jednog bio-limuna
Preljev i dekoracija
  • 150 g šećera u prahu
  • 5 velikih žlica likera od jaja
  • šarene perlice od šećera ili čokolade
Priprema
Kuglof

Kalup za kuglof (ᴓ 24 cm) premazati maslacem i posuti brašnom. Pećnicu zagrijati na 180°C. Jaja zajedno sa šećerom, soli i unutrašnjosti mahune vanilije izmiksati u svjetlu, kremastu masu (miksati ca. 15 minuta).

U tankom mlazu umiješati prvo liker od jaja, a potom i ulje. Brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo prosijati i zajedno s limunovom koricom također brzo umiješati.

Tijesto izliti u kalup i peći na srednjoj žici 50 – 60 minuta. Izvaditi iz pećnice i kolač ostaviti prvo desetak minuta u kalupu da se hladi, a zatim ga izvaditi iz kalupa i ostaviti na kuhinjskoj žici da se potpuno ohladi.

Preljev i dekoracija

Za preljev pomiješati šećer u prahu s likerom od jaja i preliti preko kolača, po želji dekorirati šarenim šećernim ili čoko perlicama.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.