Unatoč krizi: Kraš grupa ostvarila više od 25 milijuna kuna neto dobiti

Iako je prethodna godina po mnogočemu bila teška te su globalna pandemija i potresi značajno utjecali na poslovanje, Kraš grupa je ipak ostvarila porast u neto dobiti.

U protekloj je godini, prema podacima iz konsolidarnog izvješća, koje su objavili prošli petak, Kraš grupa ostvarila neto dobit od 25,2 milijuna kuna, što predstavlja rast od 31,5 % u odnosu na dobit iz 2019., kada je neto dobit iznosila 19,1 milijun kuna.

Konsolidirani prihodi su im u 2020. iznosili 1,03 milijarde kuna, što je otprilike 0,04 % manje nego godinu prije.

Prihodi od prodaje iznosili su 974 milijuna kuna, od čega je na domaćem tržištu ostvareno 529,4 milijuna kuna, što je za 5,1 % manje, a u inozemstvu 444,6 milijuna kuna, što je 4,1 % manje u odnosu na 2019.

Što se ukupnih rashoda tiče, oni su smanjeni za 0,3 % na milijardu kuna, navedeno je u izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi, prenosi poslovni.hr.

U izvješću je navedeno i kako je Kraš grupa povećala ukupan obujam prodaje na domaćem tržištu za 1,6 %, a na velikoj je većini važnijih izvoznih tržišta, unatoč krizi izazvanoj virusom Covidom_19 zadržana razina prodaje iz prethodne godine.

U izvješću je istaknuto kako je Kraš grupa, kao i mnogi, tijekom 2020. poslovala u otežanim uvjetima uslijed pandemije virusa Covid_19, ali i potresa u Zagrebu i Petrinji, što se reflektiralo na distributivne procese te ukupno poslovanje grupe. 

Izvor: Poslovni.hr

Fotografija: Kate Bošković

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.