• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Krem torta s višnjama

Krem torta s višnjama

Slatkopedija 03 ožu 2020 Recept dana Leave a comment

Stigao nam je mjesec koji nam donosi proljeće, a s njim i ovaj prekrasni recept za krem tortu s višnjama koji je s nama podijelila Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Sastojci
(kalup za torte promjera 24 cm)
Podloga
  • 250 g keksa
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice mlijeka (prema potrebi)
Krema
  • 600 ml mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 160 g šećera
  • 600 ml mileram vrhnja
  • staklenka višanja iz kompota
Preljev
  • 2 vrećice preljeva za torte
  • 500 ml tekućine od kompota
Priprema
Podloga

U blenderu usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te dobro promiješajte.

Ako vam smjesa nije kompaktna dodajte joj žlicu-dvije mlijeka i utisnite je u kalup za torte.

Krema

Stavite kuhati 400 ml mlijeka, a 200 ml oduzmite i pomiješajte s pudingom i šećerom te dobro razmutite.

U vruće mlijeko umiješajte puding i kuhajte ga nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Vrući puding pomiješajte s mileramom i izlijte preko keksa u kalupu.

Na kremu rasporedite višnje iz kompota te stavite peći tortu na 170°C oko 40 minuta.

Ostavite je da se dobro ohladi te prelijte preljevom za torte koji pripremite prema uputama na vrećici.

Bitno ja da ga pažljivo žlicom nanesete na kremu i ostavite da se dobro ohladi i stisne prije serviranja.

Fotografija: Gurmanka

blog gurmanka krem torta lidija osmak mileram recept dana slatki recept torta višnje 2020-03-03
Tags blog gurmanka krem torta lidija osmak mileram recept dana slatki recept torta višnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Dojmovi nakon olimpijskog uspjeha: razgovor sa „srebrnom“ Sandrom Jadek

Sljedeći članak :

Ljuto-slatka kombinacija: mariborski festival spaja čili i čokoladu

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!