Ljuto-slatka kombinacija: mariborski festival spaja čili i čokoladu

Na mariborskom Festivalu čilija i čokolade posjetitelji će imati priliku otkriti koliko je dobra ova ljuto-slatka kombinacija.

U Mariboru će se predzadnjeg vikenda u ovom mjesecu održati treće izdanje Festivala čilija i čokolade. Manifestacija je to kao stvorena za one koji vole iskušavati nove okuse i neobične kombinacije ljutog i slatkog koje će na ovom Festivalu predstaviti više od četrdeset izlagača iz Slovenije, ali i iz drugih zemalja.

Baš kao i prethodnih godina, program ovogodišnjeg Festivala obiluje brojnim zanimljivostima, a kao najveću atrakciju organizatori iz Factumeventa navode prvu akademiju slikanja čokoladom na platnu koju će voditi poznati umjetnici: László Nemes iz Rumunjske; Endre Göntér iz Slovenije te László Herman iz Mađarske.

Osim toga, posjetitelje očekuju i čokoladne fontane, oslikavanje tijela čokoladom, zanimljiva ponuda jela s čokoladom i čilijem, razne radionice, predavanja i degustacije, ali i radionice za najmlađe koji će također moći uživati na ovom događanju.

Osim u dobrim zalogajima, posjetitelji će moći uživati i u raznim natjecanjima kao npr. u natjecanju u brzom jedenju čokolade ili pak u natjecanju za najbolji čili umak.

Uz bogati zabavni program i neobične kombinacije omiljenog slatkiša i ljutog začina, ovogodišnje izdanje Festivala čilija i čokolade jamči dobru zabavu svima koji 20. i 21. ožujka dođu na Leona Štuklja u Mariboru.

Fotografije: Factumevent

U suradnji s Factumeventom

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.