• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Knedle s čokoladom i makom

Knedle s čokoladom i makom

Slatkopedija 26 lis 2019 Recept dana Leave a comment

Iako mnogima na samo spomen knedla na pamet padnu knedle sa šljivama, naše Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art danas nam dokazuju da su i one s čokoladom i makom jednako ukusne.

Sastojci
(za cca 10 komada)
  • 70 g maslaca
  • 250 g svježeg kremastog sira
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • prstohvat soli
  • 200 – 250 g tamne čokolade
Posip
  • 150 g mljevenog maka
  • 3 velike žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica jednog limuna i 2 velike žlice soka od limuna
  • 40 ml mlijeka
I još
  • kristal šećer/šećer u prahu
Priprema

Otopljeni maslac pomiješajte sa sirom, jajima, soli  i brašnom tako da dobijete glatko tijesto. Ostavite u hladnjaku da miruje oko sat vremena.

Tijesto oblikujte u rolu koju podijelite na 10 jednakih dijelova. Stavite 3-4 kockice čokolade na tijesto u sredinu i  oblikujte jednu knedlu.

U loncu zakuhajte vodu (s malo soli), temperaturu reducirajte i knedle jednu za drugom spustite u lagano kuhajuću vodu. Kuhajte knedle oko 12 minuta. Mak, šećer, vanilin šećer, koricu i sok od limuna zajedno pomiješajte i prelite vrelim mlijekom te sve zajedno dobro sjedinite.

Kuhane knedle uvaljajte u mak i po želji još pospite kristal ili šećerom u prahu.

Fotografija: Feeding Art

čokolada feeding art inga i lily bašić knedle mak recept dana slatki recept 2019-10-26
Tags čokolada feeding art inga i lily bašić knedle mak recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Čokoladno krstarenje: najslađa plovidba posvećena čokoladi

Sljedeći članak :

Mirjana Šmit otkriva kako izgleda život jednog blogera

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!