Na popisu recepata koji su uvijek dobrodošli svakako su i oni za princes krafne – danas je s nama takav recept podijelila Marija Herjavić Jerkić.
Sastojci
Tijesto
- 130 ml vode
- 40 g maslaca
- malo soli
- 90 g oštrog brašna
- 2 jaja
Slastičarska krema
- 250 ml mlijeka
- 2 žumanjka
- 30 g šećera
- aroma vanilije
- 25 g kukuruznog škroba
- 15 g maslaca
Chantilly krema
- 200 ml slatkog vrhnja
- šećer u prahu po želji
I još
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Tijesto
U lonac stavite vodu i maslac te malo soli i pustite da zavrije. Tada pomalo usipate brašno stalno miješajući da se smjesa jednoliko poveže.
U ohlađenu smjesu umiješajte jedno po jedno jaje i miješajte dok smjesa ne bude glatka. Prebacite ju u dresir vrećicu, istisnite na masni papir male kuglice (veličine loptice za golf, ostaviti dovoljno mjesta između jer jako narastu) i pecite na 190°C 30 minuta.
Dok se peku, nikako ne otvarajte pećnicu.
Slastičarska krema
Mlijeko ugrijte skoro do vrenja pa lagano dodajte u pjenasto istučene žumanjke sa šećerom, vanilijom i škrobom. Vratite smjesu u lonac te kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Zatim dodajte maslac i dobro povežite u glatku kremu. Kremu prekrijte prozirnom folijom tako da se folija stavi da dodiruje kremu. Ohladite.
Chantilly krema
Izmiksajte slatko vrhnje i šećer u prahu.
Slaganje
Krafnama odrežite vrh te puniti slastičarskom kremom i chantilly kremom. Poklopite vrhom krafne i pospite šećerom u prahu.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić