Klasik koji ne preskačemo: evo još jednog recepta za princes krafne

Na popisu recepata koji su uvijek dobrodošli svakako su i oni za princes krafne – danas je s nama takav recept podijelila Marija Herjavić Jerkić.

Sastojci
Tijesto
  • 130 ml vode
  • 40 g maslaca
  • malo soli
  • 90 g oštrog brašna
  • 2 jaja
Slastičarska krema
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 30 g šećera
  • aroma vanilije
  • 25 g kukuruznog škroba
  • 15 g maslaca
Chantilly krema
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • šećer u prahu po želji
I još
  • šećer u prahu za posipanje
Priprema
Tijesto

U lonac stavite vodu i maslac te malo soli i pustite da zavrije. Tada pomalo usipate brašno stalno miješajući da se smjesa jednoliko poveže.

U ohlađenu smjesu umiješajte jedno po jedno jaje i miješajte dok smjesa ne bude glatka. Prebacite ju u dresir vrećicu, istisnite na masni papir male kuglice (veličine loptice za golf, ostaviti dovoljno mjesta između jer jako narastu) i pecite na 190°C 30 minuta.

Dok se peku, nikako ne otvarajte pećnicu.

Slastičarska krema

Mlijeko ugrijte skoro do vrenja pa lagano dodajte u pjenasto istučene žumanjke sa šećerom, vanilijom i škrobom. Vratite smjesu u lonac te kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Zatim dodajte maslac i dobro povežite u glatku kremu. Kremu prekrijte prozirnom folijom tako da se folija stavi da dodiruje kremu. Ohladite.

Chantilly krema

Izmiksajte slatko vrhnje i šećer u prahu.

Slaganje

Krafnama odrežite vrh te puniti slastičarskom kremom i chantilly kremom. Poklopite vrhom krafne i pospite šećerom u prahu.

Fotografije: Marija Herjavić Jerkić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.