Keksi s maslacem od kikirikija

Odavno na našem portalu nije gostovala Kristina Šaško s bloga Pinch of Amour, a ovaj slatki tjedan počinjemo baš njezinim receptom za kekse s maslacem od kikirikija.

Sastojci
  • 260 g maslaca od kikirikija
  • 1 jaje
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 40 g agavinog sirupa (ili 60 g šećera u prahu ako nemate agavin sirup)
  • 100 g sjeckane čokolade
Priprema

U posudi izmiksajte sve sastojke, osim čokolade. Doslovno će vam trebati 30 sekundi miksanja kako bi vam se sastojci povezali.

Umiješajte sjeckanu čokoladu. Rukama oblikujte male kuglice, stavite ih u lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje. Svaku kuglicu spljoštite da dobijete plosnati keks.

Veličinu kuglica prilagodite svojim željama. Ja obično radim kuglice veličine oraha, a ponekad i veće. Ove na slici su bile nešto veće, točnije svaki keks je bio 30 grama.

Kekse pecite na 180 stupnjeva 8-10 minuta. Kad se ohlade izvadite ih iz lima.

Najbolje ih je konzumirati uz čašu mlijeka.

Fotografije: Pinch of Amour

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.