• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»„Kao cheesecake“ s jagodama

„Kao cheesecake“ s jagodama

Slatkopedija 22 svi 2018 Recept dana Leave a comment

Naša suradnica Alica Bjeli Duduković poslala nam je ovaj recept za, kako ona kaže: „jednostavni desert koji se ne peče, podsjeća na cheesecake, a jede se iz zdjelice ili čaše.“

Sastojci
  • 150 g integralnih keksića
  • 400 g svježeg sira
  • 250 ml zaslađenog vrhnja za šlag
  • 3 žlice limunovog soka
  • 3 žlice sirupa od bazge
  • 300 g jagoda
  • 50 g keksa (mljevenog)
  • nekoliko žlica džema od jagoda
Priprema

Jagode očistiti, narezati na ploške i preliti sokom od bazge. Pustiti da odstoje petnaestak minuta.

Keksiće usitniti na krupnije komade – najlakše ih je izlomiti rukom. Podijeliti u tri zdjelice ili više čaša.

Na tako izlomljene kekse posložiti jagode.

Za kremu pjenasto umutiti svježi sir s limunovim sokom. Umutiti čvrsti šlag i dodati siru pa umutiti da se dobije jednolična smjesa. Smjesu podijeliti na tri dijela i njome prekriti jagode u zdjelicama.

Smjesu posuti mljevenim keksićima te je, budući da u kremi nema šećera, preliti sa žlicom-dvije džema od jagoda (po mogućnosti domaćeg). Ukrasiti jagodama, ostaviti u hladnjaku oko sat vremena da se okusi prožmu i uživati.

Ako ne koristite zaslađeno vrhnje za šlag ili volite više slatko, slobodno u kremu dodajte 80 – 100 g šećera. Onda vam džem nije niti potreban.

Dobar tek!

Fotografije: Alica Bjeli Duduković

[print_link]

alica bjeli duduković bazga cheesecake desert u čaši jagode recept dana slatki recept 2018-05-22
Tags alica bjeli duduković bazga cheesecake desert u čaši jagode recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Bazga – sve popularniji dodatak slasticama

Sljedeći članak :

Može i drugačije – slatka humanitarna akcija za kraj srednjoškolskog obrazovanja

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!